Zrušení DPH na dodávky recyklovatelných materiálů v Ruské federaci stimuluje rozvoj podnikání v této oblasti

27.09.2021 06:46

Diskuse ve vládě o zrušení daně z přidané hodnoty (DPH) na dodávky recyklovatelných materiálů a tříděný sběr odpadu podpoří rozvoj soukromé iniciativy v této oblasti. Tento názor vyjádřili odborníci a podnikatelé dotazovaní agenturou TASS.

Místopředsedkyně vlády Ruské federace Victoria Abramchenko dříve podpořila projekt ministerstva přírodních zdrojů na zrušení DPH pro ty, kteří se podílejí na tříděném sběru odpadu a odevzdávají plasty, sběrový papír, sklo a gumovou drť. Ministerstvo financí, ministerstvo průmyslu a obchodu a ministerstvo přírodních zdrojů Ruska musí do 28. září připravit příslušné změny legislativy, informoval list Izvestija s odvoláním na zápis ze schůzky s vicepremiérem.

Slibný obchod
"Je nutné stimulovat recyklaci recyklovatelných materiálů, bude to velmi dobrá pobídka k rozvoji příslušných projektů. A ty skutečně existují. Recyklace surovin je velmi slibný byznys. Zabývejte se, jsme si jisti, že existují vyhlídky na toto, “řekl agentuře TASS Anton Sviridenko, vedoucí expertního centra pod prezidentským komisařem pro ochranu práv podnikatelů.

Podle něj je technicky možné organizovat tříděný sběr odpadu. "Třídění odpadků by mělo začít v domech a bytech, za tříděný odpad by měly být nižší poplatky, v bytech je třeba stimulovat instalaci odpadkových kontejnerů již s možností třídění. Dále - infrastruktura v ulicích a infrastruktura pro příjem a další třídění. Zatím v Rusku nic z toho není. A o 5%, “řekl.

Generální ředitel komplexu zpracování odpadu ComEk, předseda tambovské regionální pobočky Strany růstu Igor Blum, je také přesvědčen, že zrušení DPH u dodávek druhotných surovin bude impulzem k rozvoji soukromých iniciativ v této oblasti.

"Je to velmi správná iniciativa, která se mimo jiné zaměří na popularizaci využívání sekundárních zdrojů. Ale tato inovace nevylučuje potřebu organizovat plnohodnotný systém tříděného sběru komunálního odpadu. Objem odpadu a postoje k tomu, mluvíme jen o určitém podílu odpadu. skládky, “zdůraznil.

Nové úkoly
Yakov Yakubovich, vedoucí městské části Tverskoy v Moskvě, řekl agentuře TASS, že zrušení DPH pro recyklátory odpadků je „dobrým krokem ke stimulaci investiční činnosti v této oblasti“. Podle jeho názoru jsou však k vyřešení „problému s odpadky“ zapotřebí další úkoly.

"Problém rozvoje infrastruktury pro recyklaci (využití) odpadu je složitý a měl by být řešen několika směry. Jedná se o plánování efektivní logistiky za účelem minimalizace nákladů a uhlíkové stopy. Toto je také kulturní aspekt: ​​občané nejsou připraven plně vynaložit úsilí na oddělení frakcí Konečně se jedná o ekonomický aspekt spojený s investičními a provozními náklady na spuštění zpracovatelských závodů, “- uvedl partner agentury.

Zdroj:TASS

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode