Za Lužánkami padl další rekord, na utkání univerzit přišlo 7826 diváků

08.01.2016 12:47
Masarykova Universita - Universita Karlova   3:4 (2:1, 0:3, 1:0)

 
Branky a nahrávky: 13. Matouš (Pospíšil, J. Novák), 17. Stehlík (P. Brzobohatý, Polesný), 54. Skočovský – 14. Šteiner (Arnošt), 25. D. Novák (Šteiner), 36. Jirků (Slavíček), 37. Hučko (D. Novák, P. Novák). Rozhodčí:Honza, Král - Komínek, Lainka. Vyloučení: 7:11. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 7826. Průběh utkání:1:0, 1:1, 2:1, 2:4, 3:4. Hráči zápasu: Michal Brzobohatý - Dominik Šteiner.
Masarykova univerzita: Kalina – Skočovský (C), Vrba, J. Novák, Polesný, Koukal, Zítka, Šidák – Matouš, M. Brzobohatý, Hnilička, Medřický, P. Brzobohatý, Bustin, Brekke, Kadlec, Látal, Stehlík, Nováček, Pospíšil.
Univerzita Karlova: Oliva – Švaříček, Šteiner, Herr, Krátký, Baláž, M. Novák, Hučko (C) Bícha, P. Novák, D. Novák, Jirků, Slavíček, Rovný, Hybner, Gremlica, Šeda, Arnošt, Slánský.

 

B r n o – Bitva mezi Masarykovou univerzitou a Univerzitou Karlovou překonala další divácký rekord v rámci Hokejových her Brno 2016. Na třaskavou bitvu mezi Brnem a Prahou se přišla podívat skvělá návštěva 7826 fanoušků. Ta sledovala nejprve vedení domácího týmu, ale také velký obrat pražského soupeře, který nakonec uhájil těsně vedení a zvítězil. Celý duel se nesl ve slavnostním duchu a byli mu přítomní vzácní hosté. Úvodní buly vhazovala ministryně školství mládeže a tělovýchovy Kateřina Valachová, spolu s ní byl na ledě také rektor Masarykovy univerzity Mikuláš Beck a prorektor Univerzity Karlovy Martin Kovář. Ceny nejlepším hráčům utkání předávala první náměstkyně primátora města Brna Klára Liptáková.

Komentář k zápasu

První třetina patřila domácí Masarykově univerzitě, která se hned ve dvou případech dokázala prosadit v přesilovce. Ve třinácté minutě střílel Pospíšil a ve skrumáži před bránou se nejlépe zorientoval Michal Matouš - 1:0. Vzápětí bylo srovnáno, znovu v početní výhodě. Dominik Šteiner poslal od modré nechytatelnou ránu, která zazvonila o tyč a propadla do klece - 1:1. Karlovka se tak velmi rychle dostala ke srovnání stavu.

Nicméně závěr prvního dějství patřil domácím. "Masárna" výborně rozebral čtveřici hráčů a po dobré kombinaci zakončil sám před bránou stojící Ondřej Stehlík - 2:1. Za tohoto stavu se šlo do kabin. Ve velké zimě se dobře ohřála Karlova univerzita, která do druhé třetiny vstoupila přímo skvěle. Dominik Novákvypálil z pravého kruhu a po zaváhání brankáře Dohnálka skončil touš v síti - 2:2.

Karlovka hrála dobře takticky a čekala na své šance. Slavíček našel rozjetého Tomáše Jirků, jehož střela z mezikruží překlopila výsledek na stranu pražského týmu. A aby toho nebylo málo, o minutu později zvýšil přesnou střelou nad Dohnálkův beton Petr Hučko - 2:4. Snížit mohl těsně před koncem Stehlík, ale svůj blafák nedokázal dotáhnout do úspěšného konce.

Třetí dvacetiminutovka začala v nestandardním počtu hráčů na ledě, za zvuku druhé sirény se totiž strhla bitka mezi Bustinem a Rovným, ale také mezi Koukalem a Šteinerem. V zajímavé bitvě byl překonán rekord univerzit, za Lužánky přišlo 7826 diváků, výborný počet v chladném večeru. Diváci se dočkali dramatu, šest minut před koncem řádné hrací doby vykřesal MU naději David Skočovský, který překonal Olivu pěkným blafákem - 3:4. Přes závěrečný tlak se domácímu mužstvu nepodařilo vyrovnat, a tak výhru v souboji univerzit bere hostující pražská Univerzita Karlova.

Ohlasy trenérů

MUNJiří Sedláček: Karlova univerzita dokázala více využít své šance a hlavně díky tomu vyhrála. My jsme hlavně rádi, že jsme se mohli podobného utkání zúčastnit. Strašně moc jsme se na něj těšili. Líbí se mi celá konstrukce, která tu byla vybudovaná, na starém stadionu jsem jako malý vyrůstal, hrával zde hokej. Také jsem byl mile překvapen z toho, kolik došlo lidí. Takové číslo se vůbec nečekalo. Z tohohle pohledu na věc jsem velmi nadšený.
UKAPavel Arnošt: Byla velmi výborná atmosféra. Myslím si, že si to obě mužstva užila a pobavila diváky tím, že i studenti vysoké školy mohou hrát velmi dobrý hokej. Naši hráči byli do zápasu patřičně motivovaní, přeci jenom tady pořád existuje určitá rivalita mezi Prahou a Brnem. Celé se to však odehrávalo v maximální férovosti.

 

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode