VELKÁ ČÁST DŮCHODCŮ POD HRANICÍ CHUDOBY ŽIJE PRÁVĚ NA MORAVĚ A V NAŠEM SLEZSKU

06.07.2016 10:48

 I TO JE DŮSLEDEK ÚMYSLNĚ UDRŽOVANÉHO POSTKOMUNISTICKÉHO CENTRALISMU, KTERÝ TRVALE NIČÍ HOSPODÁŘSKÝ ROZVOJ MORAVY A NAŠEHO SLEZSKA !

Nevím kam na tato data Eurostat chodí. Průměrný důchod V ČR je 11 000,- Kč, přičemž median je 9000,- Kč. Jinými slovy v ČR polovina důchodců má důchod pod 9000,- Kč a polovina nad 9000,- Kč. Jen připomínám, že na 9001,- Kč je u nás oficiálně stanovena hranice chudoby. Nevím co chtěli NOVINKY.CZ  článkem o patnnáctitisícovém příjmu důchodců říci, ale asi to, že naši důchodci mohou být díky všem předchozím vládám ČSSD a ODS vděčni za to, že nežijí třeba v Rumunsku, Bulharsku, Slovensku, Maďarsku, Polsku, Chorvatsku, Litvě, Lotyšsku a Estonsku a naopak mají závistivě koukat na příjmy penzistů v Lucembursku či Norsku, kde šplhají až přes 80 tisíc korun.

Ovšem na Moravě a ve Slezsku bude jak průměrný důchod, tak median mnohem nižší. Pražské centrum dlouhá léta předvádí, že Moravě a našemu Slezsku vládne nekompetentně. Je to systémovou chybou - neobnovením zemského zřízení. Ale pražské mocenské centrum změnu nechystá ač o ní ví. A obyvatelé Moravy a našeho Slezska se usilovně nebrání. Proč? Tolik je zklamal neúspěch z 90. let? Kdy téměř 99 % obyvatel Moravy a Slezska usilovalo o obnovu zemského zřízení a česká majorita to smetla ze stolu? Proti všem demokratickým zásadám?

 

Z TOHO VYPLÝVÁ JEDNO - NA MORAVĚ A V NAŠEM SLEZSKU ŽIJE NEJVÍCE DŮCHODCŮ Z CELÉ REPUBLIKY POD HRANICÍ CHUDOBY A NEZAVINĚNĚ! AŤ UŽ SKONČÍ NESPRAVEDLIVÝ A NEPRUŽNÝ POSTKOMUNISTICKÝ CENTRALISMUS. JEDNOU PROVŽDY A CO NEJDŘÍVE !

 

VBJ.

MIKAN:CZ

 

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode