V přerovských kasárnách vznikne nové nákupní centrum, i s hypermarketem

06.09.2015 10:16

Ty tam jsou doby, kdy se Přerované podepisovali pod petici proti Penny marketu, nebo bojovali proti zbourání Chemoprojektu, aby v této části města nevznikl další supermarket. Konzumu dnes štěstí přeje a nové obchody v Přerově rostou jako houby po dešti. Nové nákupní centrum má nyní vzniknout také v areálu bývalých Želatovských kasáren.

„Investorem je společnost s ručením omezeným AIP, která zde hodlá vybudovat hypermarket a nákupní galerii. Součástí bude i parkoviště se 274 místy," uvedl náměstek přerovského primátora Pavel Košutek (ANO), podle něhož už bylo zahájeno zjišťovací řízení a posouzení vlivu záměru na životní prostředí.

Hlavní budova obchodního centra má být jednopodlažní a má v ní být prodejna hypermarketu.

„Také druhý objekt je navržený jako jednopodlažní a budou zde maloobchodní prodejny se smíšeným zbožím, hračkami, obuví, textilem, elektrospotřebiči, sportovními potřebami a službami," nastínil. Součástí záměru je i demolice větší části garáží s výstavbou čtyřiceti nových.

Pro koho?

Bude mít v nových nákupních centrech kdo nakupovat? A nehrozí, že kvůli nim přijdou o své tržby obchodníci v centru Přerova? To jsou teď časté otázky, které si občané pokládají. Odliv lidí z Přerova se totiž stále nezastavil a podle statistiků z města během uplynulých desíti letodešly více než tři tisíce lidí.

Reakce obchodníků

„Nemyslím si, že v Přerově nová nákupní centra najdou nějaké uplatnění. Je důležité, aby měli lidé práci, a pak začnou utrácetpeníze," myslí si třeba prodavačka z obchodu s oděvy v Jiráskově ulici.

„Nový obchod na buzeráku v kasárnách vítám, protože market v těsné blízkosti má přemrštěné ceny, takže konkurence neuškodí. Obyčejné obchodníky v centru to ale nepoloží. Například v nově postaveném objektu v Palackého ulici, kde byla banka, je prázdno, protože pro obchodníky jsou nájmy příliš vysoké," vyjádřil svůj názor správce nemovitostí Marek Dostál.

„Máme stálou klientelu, takže se poklesu tržeb nebojíme. Záleží na tom, co nové nákupní centrum lidem nabídne," míní zase prodavačka z obchodu ve Wilsonově ulici Karolína Kratochvílová.

Práce na Prioru jsou v plném proudu

Dělníci v těchto dnech pracují nepřetržitě na stavbě nového Prioru. Galerie Přerov, propojující Šířavu s Čechovou ulicí, nabídne třináct tisíc metrů čtverečních prodejní plochy a šedesát obchodů. Na střeše vznikne parkovací stání pro tři sta aut.

Stavba Prioru za zhruba 400 milionů, která bude největší v republice, má být hotová do května příštího roku.

„V rámci našich Priorů bude tento opravdu největší. Jeho rozloha bude dvakrát větší než toho bývalého," přiblížil Radovan Pilich, výkonný ředitel firmy, která se stará o modernizaci obchodních domů Prior. Jenže i názory na tuto obří stavbu se mezi místními obyvateli různí.

„Na můj vkus je to moc velké a netuším, kdo tam bude chodit nakupovat. Většina lidí totiž nemá peníze. Ale třeba kvůli tomu nakonec Přerováci přestanou nakupovat u Vietnamců," soudí Milan K. z Přerova.

Převzato z:prerovsky.denik.cz/zpravy_region/v-kasarnach-vznikne-nove-nakupni-centrum-s-hypermarketem-a-radou-obchudku-20150903.html
Zdroj: https://prerovsky.denik.cz/zpravy_region/v-kasarnach-vznikne-nove-nakupni-centrum-s-hypermarketem-a-radou-obchudku-20150903.html

Zdroj: https://prerovsky.denik.cz/zpravy_region/v-kasarnach-vznikne-nove-nakupni-centrum-s-hypermarketem-a-radou-obchudku-20150903.html

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode