Tomio Okamura a "jeho" SPD

17.05.2018 14:25

 "Solit" Okamuru a SPD se stalo oblíbeným koníčkem mnohých politiků konkurenčních stran, novinářů a od nich to přebírají mnozí další, jak nakonec vidíme i na facebooku. Neštítí se ho nazývat i velmi vulgárními a hloupými přídomky. O osvědčených "nálepkách" ani nemluvě.

Okamura na jedné straně není žádný spasitel. Nebo naopak je?

Některé body jeho programu se mně opravdu nelíbí. Například - ryze populistický bod - nezdaňovat pivo. Ve státě, kde se po městech potloukají skupiny bezdomovců, často mladých lidí, zničených alkoholem. Kde i téměř třetinu plochy některých super a hypermarketů ZABÍRÁ NABÍDKA CHLASTU !!! Vůbec se nedivím, že Rusko zaujalo tvrdý postoj k alkoholismu. Vždyť něco podobného, bohužel ne zrovna nejvhodnějším způsobem, v minulosti podnikly i Spojené státy! A nyní se i Polsko snaží postavit ničení mladých lidí, často celých rodin, alkoholismem. Jsou věci, na kterých by společnost vydělávat neměla. Drogy k nim zcela jistě patří. A alkohol je droga. Svým rozšířením a lehkou dostupností tou nejnebezpečnější. Zákazy nejsou dobrou cestou. Alkohol jako součást oslavy významných rodinných událostí, v rozumné míře, ano. Ale každodenní konzumace vede do pekel! To, že to někteří jedinci zvládnou, aniž by jim to zcela zničilo život a zdraví, není argument. Právě v tom je alkohol a alkoholismus tak zákeřný. Jako každá jiná droga. Je naopak velké množství těch, u nichž nebezpečná závislost vzniká rychle a snadno. Aniž by předem o této minimální odolnosti vlastního organismu věděli.

Ale zpět k Tomiovi a jeho SPD. Přímá demokracie je zcela pozitivní záležitost. Ale musí být správně nastavena. Naštěstí máme v evropském Švýcarku dobrý příklad. Systém, který má možné chyby přímé demokracie už vychytané a nebezpečí v tomto směru nehrozí. Nám hrozí opačné nebezpečí. Občan u nás už nemá jak uplatnit svou politickou moc. Že všechna moc pochází z lidu se stalo prázdným heslem, které nelze naplnit. Demokracie se stále více stává jen proklamovanou. A stále více vládnou korporace a oligarchové. Často i prostřednictvím jimi placených neziskovek, které mají i politickou agendu, ač jejich aktivisté nebyli nikým voleni a tak k tomu nemají mandát a politickou činnost by ze zákona neměli mít možnost vykonávat. Nakonec na to ve svých zákonech už tradičně pamatují Spojené státy, nově i Izrael a další státy podobné omezení projednávají. A že máme svobodné volby? A jsou skutečně svobodné, když volby do nejvyšších orgánů zpravidla vyhrává ten, kdo má na volební kampaň "největší pytel peněz" ? Nevládnou nám tedy i tady opět především "penize" ?

Nyní se konečně dostávám k tomu hlavnímu bodu - migraci do států EU. Namítnete, že u nás zatím téměř žádní migranti nejsou. Jen se postupně a nenápadně v našich městech rozšiřují obchůdky s kebabem ...

Ale to nic nemění na tom, že se celá věc usilovně chystá. A to tak, aby se migraci nemohla bránit ani V4.

A tady je Tomio Okamura a jeho SPD skutečně jedinou parlamentní stranou, která chce migraci do ČR a nejlépe i s přesahem do dalších států EU, skutečně bránit. Všechny ostatní parlamentní strany nás kdykoli "prodají". A že je promigrační politika EU skutečně smrtící a krajně nebezpečná si musí připustit každý rozumný a soudný člověk.
Pomáhat - ano. Ale v zemích, kde tito lidé, potřebující pomoc, žijí. Výměnu obyvatel Evropy za ty z Blízkého východu a z Afriky může prosazovat jen někdo, kdo to s Evropou a námi nemyslí dobře a sleduje zvrácené a dosud ne zcela jasné cíle !

V.B.J.

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode