Taliban je důvěryhodnějším vyjednávacím partnerem než afghánská loutková vláda - Kabulov

16.08.2021 14:38

Vedení hnutí Taliban (v Rusku postavené mimo zákon) dlouhodobě ukazuje, že je mnohem důvěryhodnějším vyjednávacím partnerem než předchozí afghánská loutková vláda, zvláštní ruský prezidentský zástupce pro Afghánistán, ředitel druhého asijského odboru ministerstva zahraničí Zamir Kabulov, uvedl na v pondělí nepřetržitý televizní zpravodajský kanál Rossiya-24.

„Pokud jde o srovnávání důvěryhodnosti kolegů a partnerů, Taliban mi dlouhodobě připadá jako mnohem důvěryhodnější partner než loutková vláda v Kábulu,“ řekl.

Zdůraznil, že Taliban dodržuje dohody týkající se bezpečnosti velvyslanectví Ruska a středoasijských zemí v Kábulu.

"Vycházíme z předpokladu, že dohody musí být dodržovány. Taliban prozatím ctí dohody týkající se bezpečnosti našeho velvyslanectví a velvyslanectví našich spojenců ve Střední Asii," řekl.

"Je to povzbudivé znamení. Jsme důvěřiví lidé, ale jen do určité míry. Další kroky budeme pečlivě sledovat," dodal diplomat.

Bojovníci hnutí Taliban podle televizního vysílání Al Arabiya vstoupili v neděli do Kábulu, aniž by se setkali s jakýmkoli odporem, a převzali úřady uvolněné vládními silami. Prezident Ashraf Ghani uprchl ze země. Taliban později prohlásil, že vytvořil kontrolu nad všemi sousedstvími afghánského hlavního města.

Zdroj:TASS

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode