Šéf RKI Wieler varuje před „velmi špatnými Vánocemi“

18.11.2021 06:41

Šéf RKI Wieler vykresluje dramatický obraz koronové situace
RKI hlásí dvě nová maxima s 65 371 novými infekcemi a incidencí 336,9.
Politici SPD Schwesig a Giffey se vyslovili pro celostátní 2G.
Ministr zdravotnictví Spahn stále usiluje o 20 až 25 milionů přeočkování do konce roku.

Prezident Institutu Roberta Kocha (RKI) Lothar Wieler nakreslil dramatický obrázek koronové situace v Německu. "V současné době jsme ve vážné nouzi. Budeme mít opravdu velmi špatné Vánoce, pokud nepřijmeme protiopatření," řekl Wieler ve středu večer v internetové diskusi se saským premiérem Michaelem Kretschmerem (CDU).

Počet nově nakažených prudce stoupá a ve skutečnosti je pravděpodobně mnohem vyšší, než se dosud vědělo: "Podhodnocování skutečných čísel se zvyšuje." Více než 50 000 infekcí, které jsou v současnosti registrovány každý den, „je nejméně dvakrát nebo třikrát tolik,“ řekl šéf RKI. Naposledy zemřelo 0,8 procenta nemocných. To znamená, že z více než 50 000 lidí nakažených každý den jich 400 v příštích týdnech zemře. "Už se s tím nedá nic dělat." Na federální tiskové konferenci nedávno mluvil opatrněji o 200 úmrtích denně, ale číslo je ve skutečnosti vyšší. Těmto lidem nemůže nikdo pomoci, ani s nejlepší lékařskou péčí.

Situace v nemocnicích se podle Wielera také stále zhoršuje. "Nikdy jsme neměli takové obavy jako nyní," řekl šéf RKI. Vážně nemocných pacientů s Covidem přibývá a lidé s cévní mozkovou příhodou a další vážně nemocní musí někde až dvě hodiny shánět lůžko na intenzivní péči zdarma. "Zásobování již není v souladu s pravidlem ve všech spolkových zemích." A to se bude zvyšovat.

Zdroj:https://www.sueddeutsche.de/

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode