Rusko si vybere z řady reakcí, pokud USA, NATO nezaručí jeho bezpečnost

26.12.2021 12:44

Prezident uvedl, že Rusko se bude snažit dosáhnout pozitivního výsledku v rozhovorech o bezpečnostních zárukách

Rusko může zvolit různé reakce na základě rad vojenských expertů, pokud USA a NATO odmítnou poskytnout bezpečnostní záruky, řekl v neděli ruský prezident Vladimir Putin v televizi Rossija 1.

"Může se to lišit," řekl v rozhovoru pro Moskvu. Kreml. Putinův program. "Bude záležet na návrzích, které mi předloží naši vojenští experti."

Prezident řekl, že Rusko se bude snažit dosáhnout pozitivního výsledku v rozhovorech o bezpečnostních zárukách.

Rusko předložilo návrhy v této věci, aby „dosáhlo právně závazného výsledku diplomatických jednání o dokumentech,“ řekl. "O to se budeme snažit."

Putin během své tiskové konference 23. prosince řekl, že Moskva bude své další kroky zakládat na potřebě dosáhnout bezpodmínečné bezpečnosti pro Rusko v dlouhodobém horizontu, bez ohledu na to, jak se vyvinou rozhovory s USA o bezpečnostních zárukách. Řekl, že Rusko dalo jasně najevo, že nebude tolerovat další expanzi NATO na východ.

USA přesunuly své rakety k ruským dveřím, řekl, a zajímalo ho, jak by se USA cítily, kdyby Rusko umístilo své rakety do Mexika nebo Kanady.

Dne 17. prosince zveřejnilo ruské ministerstvo zahraničí návrhy dohod o bezpečnostních zárukách adresovaných USA a NATO. Byly předány zástupci USA na setkání na ruském ministerstvu zahraničí 15. prosince.

Zdroj:TASS

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode