Putin se setkává s jordánským králem a zve k výměně názorů na Sýrii a Afghánistán

24.08.2021 07:26

Ruský prezident zdůraznil, že navzdory pandemii koronaviru se vztahy mezi Ruskem a Jordánskem rozvíjejí ve všech oblastech, včetně obchodních a ekonomických vazeb a politického dialogu

Ruský prezident Vladimir Putin na setkání s návštěvou jordánského krále Abdalláha II. Navrhl, aby si vyměnili názory na situaci v Sýrii a Afghánistánu.

"Samozřejmě doufáme ve výměnu názorů na nejnaléhavější záležitosti <...>. Jsou to normalizace situace v Sýrii a současná eskalace v Afghánistánu," řekl ruský vůdce s tím, že tato témata byla věnována agendy rusko-jordánských vztahů na léta.

Putin zdůraznil, že navzdory pandemii koronaviru se vztahy mezi Ruskem a Jordánskem rozvíjejí ve všech oblastech, včetně obchodních a ekonomických vazeb a politického dialogu. Poznamenal, že mezivládní komise, které předsedá ruský ministr zemědělství Dmitrij Patrušev, aktivně pracuje. „Společně také pracujeme na boji proti pandemii a překonání jejích dopadů,“ řekl.

Ruský prezident a jordánský král chodili po Patriot Parku za Moskvou a vystavovali kusy vojenského materiálu. Ruský prezident vysvětlil, že tyto zbraně jsou dodávány do ruské armády a vyváženy. Podle jeho slov přímé kontakty s kolegy z ozbrojených sil cizích zemí pomáhají budovat důvěru. „Možná je to ještě důležitější než vystavování zbraní, i když je to také důležité z hlediska posílení stability,“ zdůraznil.

Ruskou delegací rozhovorů byli ministr zahraničí Sergej Lavrov, ministr obrany Sergej Šojgu, ministr zemědělství Dmitrij Patrušev a prezidentský poradce Jurij Ušakov.

Zdroj:TASS

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode