Poslední jednací den v Bundestagu

07.09.2021 09:29

Parlament se schází na svém posledním zasedání před volbami. Kromě kancléřky Merkelové by o „situaci v Německu“ - zde v přímém přenosu - měli mluvit i její případní nástupci Scholz, Laschet a Baerbock.

Výměna úderů mezi kandidátem kancléře a dvěma kandidáty na kancléře ve Spolkovém sněmu: Dnes v úterý ráno se Parlament sejde na pravděpodobně posledním zasedání před volbami. Hned na začátku v obecné debatě promluví kromě kancléřky Angely Merkelové (CDU) také tři, kteří po ní chtějí uspět: lídr CDU Armin Laschet, ministr financí Olaf Scholz (SPD) a lídr Zelených Annalena Baerbock. „Debata o situaci v Německu“ je název prvního bodu pořadu jednání, který bude pravděpodobně vyhlášen kolem 9.15 hodin.

V toto úterý chce Bundestag také vyřešit několik důležitých projektů: Na jedné straně má v polovině července spustit mnohamiliardový fond pomoci obětem povodňové katastrofy v západním Německu. Během několika příštích let má být za rekonstrukci vyplaceno zhruba 30 miliard eur. Na druhé straně by měl Spolkový sněm také rozhodnout o několika nových koronových předpisech: V budoucnu by zaměstnavatelé měli mít možnost požadovat informace o očkování od zaměstnanců ve střediscích denní péče, ve školách a pečovatelských domech. Kromě toho bude počet nových pacientů s koronou na 100 000 obyvatel na klinikách ukotven jako základní měřítko pro hodnocení situace s koronou.

Poslanci také musí schválit kompromis o novém zákonném nároku na denní stacionář pro školáky : Mediační výbor Spolkové rady a Spolkového sněmu zjistil, že v pondělí pozdě večer, nyní oba ještě musí formálně schválit.

Zdroj:https://www.sueddeutsche.de/

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode