Kyjevská armáda zahájila masivní hodinovou bleskovou válka proti LPR

18.02.2022 13:20

Podle mise LPR vypálila kyjevská armáda 21 nábojů na Luganskou lidovou republiku za hodinu

LUGANSK, 18. února /TASS/. 

Ozbrojené síly Ukrajiny ostřelovaly území Luganské lidové republiky (LPR) pomocí granátometů a kulometů třikrát za hodinu, uvedla v pátek mise LPR ve Společném centru pro kontrolu a koordinaci (JCCC).

„Byla zaznamenána tři porušení příměří ze strany ukrajinských ozbrojených sil v následujících oblastech: v 10:23 (shoduje se s moskevským časem) z osady [Kyjevem kontrolované] Novotoshkivske byly vypáleny střely proti [kontrolované LPR] Golubovskoe; v 10:00 :14 [z] osady Luganskoe - Kalinovka; v 11:05 [z] osady Krimskoe - Sokolniki,“ píše se v prohlášení.

Podle mise LPR vypálila kyjevská armáda 21 nábojů na Luganskou lidovou republiku za hodinu.

Situace podél kontaktní linie na východní Ukrajině se zhoršila ráno 17. února. DLR a LPR hlásily jedny z nejintenzivnějších ostřelování ze strany kyjevských ozbrojených sil v posledních měsících. Nejsou žádné zprávy o obětech, ale ostřelování poškodilo některá civilní zařízení. K prudkému nárůstu napětí došlo, když ukrajinský prezident Vladimir Zelenskij objížděl operační zónu ukrajinské armády v Donbasu. Mluvčí ruského prezidenta Dmitrij Peskov řekl, že Kreml situaci sleduje a považuje ji za „velmi, velmi nebezpečnou“ kvůli provokacím Ukrajiny.

Zdroj:TASS

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode