KONKURENČNÍ BOJ ...

03.08.2021 08:08

Když byla vyvinuta očkovací vakcína na covid firmou Astra Zeneca, hned několik uznávaných odborníků se vyjádřilo v tom smyslu, že je to v současnosti nejpřátelštější vakcína. 

A tento názor asi zveřejnila většina médií. Není divu, že se výrobci vakcín vyvíjených v USA, které měly přijít brzy do prodeje a do kterých bylo nainvestováno mnoho peněz, snažily nějak bránit... Sputnik nebyl konkurentem. 

Protože mainstramu se podařilo mnoha lidem dostat do hlavy, že vše co pochází z Ruské federace je apriory špatné. A i když je i mnoho lidí, kteří uvažují střízlivě i v  tomto směru, politici, zvlášť ve vysoké politice jsou velmi opatrní, aby ani náznakem něco z Ruské federace nepochválili. Dokonce i politika všech azimutů a dobré spolupráce se sousedními státy je dnes často prezentována skoro jako vlastizrada. Rozumným lidem se to může jevit jako něco směšného. Ale útoky na prezidenta Zemana, kauza týkající se pomníku Koněva či uctění Vlasovců památníkem, mluví samo za sebe. Naštěstí skutečný "západ" je mnohem rozumnější, než většina postkomunistických zemí v EU. 

Například Velká Británie vůbec neváhala a při vyvíjení vakcíny se jak univerzita, tak odborníci z farmaceutické firmy rádi spojili i s odborníky z Ruské federace a jistě jim to nebylo ke škodě. Na rozdíl od mnohých jako odborníci dobře věděli o dalších skutečných odbornících v oboru...


Osobně jsem přes všechny útoky na vakcínu Astry u ní zůstala a nechala se jí očkovat. Především proto, že je to vakcína klasická a tedy i vyrobená už osvědčeným způsobem. Nechci ale zneklidnit nikoho, kdo je očkován jinou vakcínou. Nejsem odborník a patent na pravdu nevlastním. Někteří mě na facebooku kritizují, protože jsem příliš málo "prozápadní". Za minulého režimu jsem zase prý byla až příliš "prozápadní". Je to skutečně moje chyba, když se opakovaně dostávám na stranu kritiků? Nebo musejí být i takoví lidé, aby lidský svět nestagnoval a abychom si nenalhávali, že je vše ohromné - když není?

Kontakt

www.mikan.cz příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava
00420 605 44 95 85 mikan@atlas.cz