Kabinet ministrů zvýší subvencování sazby půjček pro investory v rámci národního projektu 2,5krát

03.09.2021 08:32

Místopředseda vlády Dmitrij Černyšenko poznamenal, že v letošním roce nebude přidělená částka finančních prostředků na program vyčerpána.

Vláda Ruské federace při investování v rámci národního projektu cestovního ruchu zvýší 2,5násobek objemu subvencování úrokové sazby půjček. Na setkání ruského prezidenta Vladimira Putina s moderátory a řečníky klíčových zasedání Východního ekonomického fóra to řekl vicepremiér Dmitrij Černyšenko.

„Máme 2,5krát více peněz na dotování této úrokové sazby v příštím roce,“ řekl.

Podle Chernyshenka letos alokované finance na program nebudou vyčerpány. „Nyní budeme sledovat, jak bude tento mechanismus fungovat, a poté je třeba zapnout malé hotely,“ řekl s tím, že jinak by banky byly příliš zaneprázdněné.

"Myšlenka je naprosto rozumná. V rámci tohoto programu máme půjčky od 100 milionů do 70 miliard rublů, takže můžeme snadno snížit mezní velikost [počtu pokojů]," řekl vicepremiér.

V červenci 2021 Rosturizm oznámil, že poprvé v Rusku budou investoři moci do roku 2024 získat zvýhodněné půjčky se sazbou 3–5% ročně na výstavbu a rekonstrukci hotelů. Vláda na to vyčlenila 18,8 miliardy rublů. Nové podpůrné opatření umožní investorům použít vypůjčené prostředky na stavbu nebo rekonstrukci hotelů s nejméně třemi hvězdičkami o rozloze 5 000 metrů čtverečních. m nebo s pokoji od 120 pokojů, stejně jako sanatoria. Půjčky budou poskytovány až na 15 let.

O fóru
Ve Vladivostoku se 2. – 4. Září koná hybridní formát VI Eastern Economic Forum. Hlavním tématem obchodního programu je „Nové příležitosti pro Dálný východ v měnícím se světě“. Kromě hlavních akcí zde bude Youth VEF a VEF Junior forum a také výstava Far East Street. Fórum pořádá Nadace Roscongress.

 

Zdroj:TASS

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode