IS se přihlásila k dalšímu raketovému útoku

31.08.2021 06:57

K raketovému útoku na kábulské letiště se v pondělí přihlásila pobočka teroristické milice Islámský stát (IS), která působí v Afghánistánu. Na letiště zaútočilo šest raket Katyusha, řekl IS-Khorasan, jak si ISIS v Afghánistánu a Pákistánu říká, v pondělí na platformě Naschir News. Potvrdilo se také, že při útoku byli zraněni lidé. Bez ohledu na prohlášení IS zpočátku nebylo žádné potvrzení možných obětí nebo škod.

Dříve bylo na poslední základnu americké armády na letišti v Kábulu odpáleno asi pět raket. V pondělí brzy ráno je zachytil systém protiraketové obrany, uvedl americký vládní představitel, který si nepřál být jmenován. Zpočátku nebylo jasné, zda byly zasaženy všechny rakety. Evakuace na letišti v Kábulu nebyla přerušena raketovým útokem. Americký prezident Joe Biden byl informován o podrobnostech útoku. Vojenská operace USA v Afghánistánu končí v úterý.

V neděli Američané řekli, že zničili auto při útoku dronů, kterým chtěl sebevražedný atentátník zaútočit na letiště. Hodiny dopředu, než poslední letadlo vzlétne, jsou považovány za nejnebezpečnější z celé evakuační mise. USA očekávají, že se afghánská pobočka extremistické skupiny Islámský stát pokusí o další útoky. 

Zdroj:https://www.sueddeutsche.de/

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode