Barcelona International Motor Show si klade za cíl být první velkou post-pandemickou událostí

18.09.2021 09:06

Výrobci automobilů, jako jsou BMW, Mercedes a SEAT, se po dvou letech zúčastní první automobilové veletrhu v katalánském hlavním městě.

Barcelona International Motor Show se vrátí do kaledáře výstavod  30. září do 10. října po  dvou letech.

Podle ředitele Ricarda Zapatera se veletrhu zúčastní celkem 23 různých výrobců automobilů, kteří doufají, že to bude „velká událost po pandemii“ .

Organizátoři vítají uvedení show na první místo jako „úspěch“, i když se letos zúčastní o 20 značek méně než ve srovnání s rokem 2019. Volkswagen, Ferrari a Porsche jsou někteří z tvůrců, kteří letos nebudou přítomni, ale organizátoři říkají, že je to kvůli zdravotní krizi nebo nedostatku rozpočtu na veletrhy v letošním roce, přičemž existuje ochota vrátit se v budoucnu na autosalon.

Nebyly stanoveny žádné cíle týkající se návštěvnosti ani prodeje, protože, jak říká Enrique Lacalle, prezident organizační skupiny, pořádání samotného veletrhu je již „ zázrak “.

"Po době, kterou jsme prožili a která byla velmi těžká, jsme sem dorazili se showroomem s 23 automobilovými značkami, první v Evropě po pandemii a s 13 novinkami je příběh zázraku," řekl Lacalle.

Veletrh pozval na inaugurační akci 30. září španělského krále Felipeho VI a španělského prezidenta Pedra Sáncheza, ale jejich účast zatím není oficiálně potvrzena.

První dva dny přehlídky budou vyhrazeny tisku a profesionálům v tomto odvětví a od 2. října se dveře otevřou široké veřejnosti.

Ke vstupu nebude nutné poskytnout negativní test na Covid-19 ani předložit doklad o očkování, protože na web Fira se vztahují stejná pravidla jako na nákupní centra. Organizátoři zajišťují dostatek prostoru pro splnění opatření maximální kapacity a sociálního distancování.

Zdroj: www.catalannews.com

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode