ŽÍT BRNO ? BYLO TO SPÍŠ SKOMÍRAT BRNO !

22.12.2017 19:40

 Uskupení Žít Brno, které "vládlo" na brněnské radnici, mělo zajímavé názory. Například, že občané, pokud se budou pohybovat po městě ve větší míře na kole, výrazně přispějí k řešení katastrofální dopravní situace města.

Snad podlehli utkvělé představě, že když si člověk něco usilovně přeje, splní se to.

Nesplní. Pohybovat se často v úzkých, středověkých, nebo širších, ale většinou přece jen nedostatečně širokých brněnských komunikacích na kole, nemá daleko od sebevražedné mise.

Ale to ti z uskupení Žít Brno vidět nechtěli a prosazovali svou cyklistickou vizi. Pozvali si k tomu i přátele z Kodaně, která je svou městskou cykloturistikou známá.

Uspořádané besedy, na téma kola do města Brna, se zúčastnil i můj známý, který je architekt. Nesmysly, prezentované na besedě, ho přiměly přihlásit se o slovo a velice tvrdě prohlásit, že je to hloupost, že Brno nutně potřebuje metro. Že my na Moravě máme menší města, kde lidé a to i staré babičky jezdí na kole. Ale že prosazovat něco takového pro Brno je úplný nesmysl.

Načež se přihlásil o slovo jeden z hostů z Kodaně a řekl, že u nich se sice po městě hodně jezdí na kole. ALE METRO TAM MAJÍ TAKÉ !

Že v uskupení Žít Brno, byli skutečně i takoví lidé, kteří blokovali každý rozumný a potřebný krok pro všestranný rozvoj města Brna, je jisté ... ! Zvlášť výraznou osobou byl jeden ze zastupitelů za stranu Zelených. 

V.B.J.

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode