Videoreportáž: Obyvatelé ukrajinského města Geničesk děkují Rusku a Putinovi za dodávky plynu

07.01.2016 13:28
Obyvatelé ukrajinského města Geničesk děkují Rusku a prezidentu Putinovi. V posledních dnech v tomto regionu lidí trápily nízké teploty a téměř úplně zastavení dodávek plynu. Obyvatelé města požádali o pomoc Rusko a osobně prezidenta Putina
 
Kvůli technickým problémům ukrajinští plynaři nedokázali zajišťovat plynem toto 25-tisícové přístavní město, které se nachází v Chersonská oblasti, na břehu Azovského moře, pouze několik kilometrů od poloostrovu Krym. Kvůli sníženému tlaku v potrubí ukrajinští plynaři nedokázali "dotlačit" do Geničeska plyn. Rusko reagovalo na žádost obyvatel bleskově a hned jim začalo dodávat plyn z Krymu.
Kyjevské vedenie a ukrajinské média dlho nechceli uznať, že plyn do Geničeska plynie z Ruska
Kyjevské vedení a ukrajinské média dlouho nechtěli uznat, že plyn do Geničeska plyne z Ruska
 
Kyjevské vedení a ukrajinské média dlouho nechtěli uznat, že plyn do Geničeska plyne z Ruska. Tvrdili, že město dostává ukrajinský plyn. Postupně však i někteří ukrajinští politici, i média museli pravdu přiznat, zvláště, když obyvatelé Geničeska se obnovení dodávek plynu potěšily a popovídali o tom televizním novinářům.
"Samozřejmě, všichni se těší, že se situace zlepšila. Jsme v takovém stavu, že je nám už jedno, odkud přišel tento plyn. Hlavní je, že už je v našich bytech teplo. Děkujeme Rusku, že vyřešilo tento problém. "" Tři dny jsme jsme plyn. Děkujeme Putinovi. Slíbil, že pošle plyn, a to i udělal. V opačném případě bychom tu všichni zmrzli. "" Plyn už máme. Kdo a jak to udělal, je už jiná otázka, ale hlavní je to, že máme plyn, teplo v každém domě. Pán Bůh dej všem štěstí a zdraví, "řekli obyvatelé ukrajinského města Geničesk.
 
Eugen Rusnák
 
Video si můžete prohlédnout zde:
 
Zdroj:Hlavnespravy.sk

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode