V Chersonské oblasti obyvatelé odpovídají vlastní blokádou na blokádu Krymu a protestují proti zvýšení daní a zrušení výhod pro zemědělce

31.12.2015 11:12
Zemědělci z Chersonské oblasti zorganizovali vlastní blokádu. Je to jejich odpověď na blokádu Krymu a zrušení obchodních vztahů s poloostrovem, mnoha pracovních příležitostí a výhod pro rolníky. Protestují i proti zvýšení daní.
Chersonští zemědělci zablokovali provoz na zdejší dálnici a na mostě. Na začátku se na této akci zúčastnilo asi 150 lidí. V současnosti "blokádníků" přibývá. Protestují proti novým zákonům, které schválila Nejvyšší rada Ukrajiny: zvýšila daně a odebrala mnohé výhody zemědělcům, čímž jich zcela srazila na kolena. Poukazují na to, že vláda zavedla DPH, slibuje, že ji bude kompenzovat, ale neuvedla, jakým způsobem to zvládne.
Zemědělci tvrdí, že jim lžou. Zdůrazňují, že DPH se bude vracet velkým podnikům, ale běžní rolníci se kompenzace určitě nedočkají.
 
Tvrdí, že dodatečné prostředky, které vláda získá podobným způsobem, nepoužije na rozvoj zemědělství a pomoc rolníkům, ale ty peníze skončí v kapsách státních úředníků - finance se rozkrádají jako vždy. Chersonští farmáři svou blokádu začaly v rámci celoukraijinské protestní akce zemědělců.
 
Eugen Rusnák
 
Video si můžete prohlédnout zde:

 

Zdroj: Hlavnespravy.sk

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode