Ukrajina kompletně zbankrotovala, hrozí jí default! MMF spaluje na Ukrajině peníze na nátlak Berlína a Washingtonu! [CZ Titulky

17.12.2015 13:39

Ukrajina fakticky zbankrotovala. Země nemá na provoz svého vlastního aparátu, výpadky ve výplatách důchodů se prohlubují, armáda přestala používat vozidla s výjimkou východu Ukrajiny, kde je frontová linie s povstaleckými územími, protože nejsou peníze na naftu. Kritická situace vyvrcholila v závěru minulého týdne, kdy jeden z poslanců Porošenkovy strany napadl v ukrajinském parlamentu premiére Arsenije Jaceňuka. Poté se strhla rvačka, zatímco před parlamentem se shromáždila demonstrace, která pálila figuríny premiéra a požadovala demisi vlády.

Odborník na mezinárodní vztahy, ukrajinský politolog Michael Opperskovski, poskytl televizi RT analýzu ohledně situace. Podle něho MMF změnil svá vlastní přísná pravidla na půjčování peněz a poskytuje překvapivě teď Ukrajině peníze, i když ta neplatí své dluhy a závazky, což by normálně každou jinou zemi diskvalifikovalo pro finanční pomoc od MMF. Vzpomeňte na Řecko, jak se dokola pořád opakovalo, že bez splácení nebudou žádné další úvěry. Ale v případě Ukrajiny je jaksi všechno jinak. Peníze mizí v Kyjevě neznámo kde. Mezi dluhy Kyjeva jsou i 3 miliardy dolarů, které Ukrajina dluží Rusku a Kyjev odmítá peníze splácet, přesto však MMF dál poskytuje Kyjevu půjčky. Ty však nejdou na záchranu ekonomiky, nejdou ani obyčejným lidem, ale Kyjev je používá pro financování války na východě země a pro potřeby oligarchů, kteří si peníze mezi sebou rozdělí.

Situace je taková, že Brusel očekává migrační vlnu z Ukrajiny ve chvíli, kdy vládě v Kyjevě dojdou peníze na výplaty sociálních dávek. Kyjev má finanční rezervy do konce prosince a země je na pokraji vyhlášení defaultu. Brusel očekává až 5 milionů ekonomických uprchlíků z Ukrajiny příští rok. Spolu s arabskými migranty tak může dojít ke kolapsu sociálních systémů i ve členských státech EU.

-VK-

Šéfredaktor AE News

Video zde:

www.youtube.com/watch?v=LNAZGna4c8o

 

Převzato z: aeronet.cz/news/video-ukrajina-kompletne-zbankrotovala-hrozi-ji-default-mmf-spaluje-na-ukrajine-penize-na-natlak-berlina-a-washingtonu-cz-titulky/

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode