Trojice Afghánců v Bavorsku znásilnila mladou dívku. Nyní se v médiích objevilo, co se dělo poté

22.09.2017 16:09

Německá média přinášejí další informace k případu znásilnění šestnáctileté dívky, ke kterému došlo minulý pátek. Za mřížemi už jsou nyní všichni tři pachatelé z Afghánistánu.

Jak již redakce serveru ParlamentníListy.cz uvedla v minulých dnech, šestnáctiletá dívka byla znásilněna cestou na nádraží v bavorském městečku Höhenkirchen-Siegertsbrunn, které leží jen několik málo kilometrů od Mnichova. Cestou procházela kolem uprchlické ubytovny, odkud ji sledovali tři afghánští žadatelé o azyl ve věku sedmadvaceti, sedmnácti a osmnácti let. Po několika stech metrech se na ni vrhli a postupně ji všichni znásilnili.

Sedmadvacetiletého a sedmnáctiletého Afghánce se podařilo dopadnout bezprostředně po spáchání trestného činu díky včasnému zásahu náhodného kolemjdoucího Ergina A. Šestatřicetiletý muž tureckého původu se něco málo po osmé hodině večerní rozloučil se svojí přítelkyní, když v dáli uslyšel křik. „Vyskočil jsem ze svého auta a začal útočníky pronásledovat. Všichni byli viditelně vystrašeni. Já jsem za nimi dál běžel a volal o pomoc,“ cituje server Merkur jeho výpověď.

Ačkoli bylo všude kolem hodně lidí, nikdo se k Erginovi nepřipojil. „Kolem nás projížděla auta a procházeli chodci. Nikoho to však nezajímalo a já jsem na ně zůstal úplně sám. Bylo to hodně frustrující. Snažil jsem se je přesvědčit, ať mi pomohou, ale nikdo se k tomu neměl,“ podivuje se muž vlažné reakci okolí. Jeho – až „německá buldočí“ – zarputilost slavila nakonec úspěch a afghánští násilníci svůj útěk vzdali.

„V jednu chvíli jsem v dálce uviděl policejní hlídkový vůz. Tak jsem se vrátil ke svému autu a dojel policisty informovat. Vzápětí je všechny chytili a zatkli,“ pokračuje ve svém vyprávění statečný Turek, který stále nemůže pochopit, proč mu nikdo ve stíhání násilníků nepomohl. Především však dle svých slov myslí na jejich oběť. „Z celého srdce si přeji, aby mohla zase brzy vést normální život,“ říká šestatřicetiletý Ergin.

 

Podle informací lokálního mnichovského serveru Abendzeitung vyšetřovatel nejprve třetího násilníka k překvapení veřejnosti propustil. Prokurátor se však proti tomuto kroku odvolal a o několik dní později byl zatčen i osmnáctiletý Afghánec. Také stopy jeho DNA se totiž našly na těle dívky. „Pachatelům hrozí za znásilnění nejméně dva roky ve vězení,“ uzavírá server

Převzato z: www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Trojice-Afghancu-v-Bavorsku-znasilnila-mladou-divku-Nyni-se-v-mediich-objevilo-co-se-delo-pote-505116

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode