To byla šupa: Bažiny odpálily raketu. Konec spekulací o spojení Trumpa s Putinem! Kolik infarktů bylo o víkendu ve Washingtonu? Hrstka beránků moc parády neudělá. Vyšetřovatel si svůj úspěch takto nepředstavoval. A dál?

24.02.2018 17:08

GARY GINDLER komentuje fiasko, jímž skončilo velkolepé devítiměsíční ostře sledované vyšetřování údajného ruského vlivu na výsledek amerických prezidentských voleb

V roce 2005 vyslali američtí astronomové úmyslně raketu tak, aby se srazila s kometou a na ní explodovala. Po srážce pak byli schopni ze spektra nečistot vymrštěných z kráteru provést podobnou analýzu vnitřního složení komety. Bylo to považováno za významný úspěch na poli kosmického výzkumu.

Avšak jeden můj kamarád, který pro NASA pracuje, vnímal tuto věc ještě i z trochu jiného úhlu. Říkal tehdy: "Nemáte ani tušení, kolik doktorských dizertací bylo včera naházeno do záchodů."

Bažiny a jejich raketa

Nemáte ani tušení, ke kolika infarktům došlo koncem minulého týdne ve Washingtonu na základě závěrů vyšetřování zvláštního týmu FBI pod vedením Roberta Muellera. A kolik rychlokvašených politických kariér bylo naházeno do záchodů.

Stvůry z Washingtonských bažin za uplynulý rok investovaly téměř celý svůj politický kapitál do fanoušků příběhu Trumpova zločineckého spiknutí s Valdimirem Putinem. Ze všech sil jim v tom pomáhala klika dobře placených novinářů a předních amerických zpravodajských agentur. Zajistili jmenování zvláštního žalobce Muellera, aby se jim podařilo Trumpa skřípnout.

Jinými slovy, Muellerovo vyšetřování byla raketa, která měla vystřelit Trumpa z Bílého domu.

Parta hic

Výbuch rakety byl velkolepý.

Muellerovo vyšetřování zcela ospravedlnilo Trumpa a dostala jej mimo veškeré podezření. Aby se našli nějací obětní beránci a vyšetřování neskončilo v médiích kompletním fiaskem, byli vybráni obětní beránci - parta ruských "turistů" a nějací ti internetoví trollové.

V rámci objektivity je třeba poznamenat, že obvinění vydané v pátek americkým ministerstvem spravedlnosti, obsahuje špetku reality. Někteří ze skupinky třinácti vyšetřovaných Rusů, kteří získali ve sledované době turistické vízum do Spojených států amerických, poskytli nepravdivé informace o svém zaměstnání a účelu své návštěvy v zemi. Pokud se něco takového u soudu prokáže, bude jim doživotně zapovězen vstup na území USA.

Tito partyzáni lhali nejen americké vládě. Klamali též Rusko, když tímto směrem slibovali, že ovlivní formování veřejného mínění v USA. Ať pracovali pro kohokoli, připomeňme, že rozpočet aktivit ruské zpravodajské služby určený pro informační válku je v podstatě absurdně nízký - několik miliónů dolarů. Pro srovnání: efektivně ovlivnit volbu jednoho jediného kongresmana v zapadlém venkovském okrese v New Jersey by stálo pětkrát až desetkrát více.

Vedle toho se ještě údajně zjistilo, že nějací ruští internetoví trollové neoprávněně používali ukradená čísla sociálního pojištění a data narození skutečných amerických občanů k založení bankovních účtů a kont na PayPalu. Chtěli prý pomocí toho organizovat politická shromáždění v USA. Pikantní je, že jak pro Trumpa, tak i proti němu.

Bída s nouzí

Ano, nelegální bankovní operace jsou federálním zločinem.

Jenomže to je vše, přátelé. Ani Trump, ani nikdo z okruhu jeho zaměstnanců a spolupracovníků - jak se ostatně mezi střízlivější částí veřejnosti očekávalo - nejsou do věci nijak zapleteni. Pokud jde o výsledek voleb, tak aktivita trollů neovlivnila zhola nic. Taky jak by mohla se svým rozpočtem o objemu 0,001 % oproti celé mašinerii americké politické reklamy...

Raketa, kterou odpálil Obamův Deep State, dopadla kamsi poblíž Bílého domu, Trumpa však sebemíň neohrozila. Právě naopak. 

Důsledky pro hrstku obviněných Rusů jsou celkem jasné a srozumitelné. Ovšem politické důsledky pro ty americké politiky, kteří vsadili vše na kartu anti-trumpismu a poté za sebou spálili všechny mosty, budou pěkně nepříjemné.

Bažina doimpeachmentovala

Mueller dokončil vyšetřování s úspěchem. Akorát ne zrovna tak, jak zamýšlel. Koneckonců, ministerstvo zahraničí vydalo vízum obviněným Rusům ještě pod vedením Obamy. A FBI, taktéž pod vedením Obamy, se v této záležitosti nikam nepohnula, ačkoli se o organizované aktivitě skupinky Rusů na internetu dobře vědělo již v roce 2015.

Co bude dělat Obamův Deep State, pokud Izrael a Velká Británie oficiálně obviní jednoho z Obamových lidí, Jima Messinu, za podobné zásahy (se stejným výsledkem) do vlastních demokratických voleb?

Vypadá to, že slovo "impeachment" zmizí ze slovníku obyvatel Washingtonské bažiny jak mávnutím kouzelného proutku. Uvidíme, jakou notu nasadí nyní.

Jistě, ruské rozvědky jsou v západním světě činné již od poloviny třicátých let minulého století. A během těch dlouhých a pestrých dekád několika úspěchů dosáhly. Americké prezidentské volby však rozhodně nejsou ten případ.

Což bylo od začátku jasné i nepříliš bystrému pozorovateli. 

Převzato z: www.protiproud.cz/politika/3644-to-byla-supa-baziny-odpalily-raketu-konec-spekulaci-o-spojeni-trumpa-s-putinem-kolik-infarktu-bylo-o-vikendu-ve-washingtonu-hrstka-beranku-moc-parady-neudela-vysetrovatel-si-svuj-uspech-takto-nepredstavoval-a-dal.htm

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode