ŠTVANICE

09.05.2018 16:46

Kdysi byla štvanice zábavou pro šlechtu. Příslušníci šlechtických rodů se sešli někde na zámku a po hostině pánové nasedli na koně, dámy se usadily v kočáře a společně vyrazili do obory. Poddaní byli nahnáni do lesa a měli za úkol nadhánět lovenou zvěř, zpravidla nějakého toho jelena. Ten chudák byl z jedné strany hnán nadháněči, z druhé strany houfem panstva a štván do té doby, dokud mu nedošly síly, aby byl slavnostně utracen.

Byl štván do té doby, dokud se panstvo udrželo v sedle a stačilo jelenovi a dokud nadháněčům stačily síly a odhozená kost z hodovního stolu panstva (poslanec Schwarzenberg by třeba mohl zavzpomínat). Někdy se stávalo, že i štvaná zvěř se postavila na odpor svým pronásledovatelům. Potom z toho byl zpravidla nějaký malér.

Ale dost historického úvodu, dost alegorie. I když …

Mám dojem, že v posledních týdnech se dlouhodobé pokusy o znevažování a diskreditaci prezidenta M. Zemana změnily na štvanici. Různí pisálkové, v pozici poddaných nadháněčů a někteří rádoby politici v roli panstva uspořádali štvanici na prezidenta. Důvod? Řekl pravdu. Vždyť pro pravdu se v té naší české kotlině vždy upalovalo, věšelo, střílelo, uráželo, zesměšňovalo. Mistr Jan Hus a T. G. Masaryk by o tom spolu s mnoha dalšími mohli vyprávět. Avšak tyto historické zkušenosti je nutné vymazat z paměti občanů. Vždyť Husovo „žít v pravdě“ a Masarykův boj proti všem v případu boje o pravost či nepravost „Rukopisů“, nebo jeho boj o pravdu a spravedlnost v případu žida Hilsnera už dnes zná (možná) jen ta starší generace. Ta mladší, tu už učí jiní šíbři, třeba to, že USA osvobodily Evropu od Hitlera, nebo to, že úmyslně se mýlit s naším spojencem je důležitější, než mít odvahu říkat pravdu. To ale nekladu za vinu naší mládeži. Naopak, vinni jsme my, kteří jsme připustili vědomou deformaci naší historie (pokolikáté už?) a že na tuto deformaci jsme dokonce vymysleli a z veřejných rozpočtů platíme i některé státní instituce. A nejen státní instituce, my za tuto deformaci naší historie (což je svým způsobem rovno lhaní) a za vydávání lží za pravdu platíme i řadu ziskových „neziskových organizací“.

Na důkaz výše uvedeného připomenu jen několik stěžejních událostí. Rok 2016 považuji za začátek pomyslné ofenzívy, lhaní bez jakýchkoliv zábran. Ne, že by se před tímto datem nelhalo, ale od sestřelení letu MH 17 nad Ukrajinou se už politici (jak některých světových velmocí, tak ti naši slouhovští politici) nesnaží ani o to, aby jejich lži vypadaly alespoň trochu věrohodně. Ještě než sestřelené letadlo dopadlo na zem, tito politici měli jasno: viníkem je Rusko a Putin!!! Je nutné potrestat Rusko. Uvalme na něj sankce. To, že Rusko je kapitalistická země, nehraje žádnou roli. Prostě překáží nám, globálním kapitalistům v našich globálních plánech a nějaký národní kapitalismus tady už prostě nemá co dělat. My, globalisté potřebujeme nový prostor, nové surovinové a energetické zdroje, nové trasy pro naše ropovody, plynovody, novou a hlavně levnou pracovní sílu. My, globalisti, tady nepotřebujeme žádnou konkurenci!

Nu, lži a následné sankce proti Rusku nevyšly. Navíc Blízký a Střední východ se začal USA vymykat z rukou.  Boj proti terorismu, i přes organizované a podporované teroristické akce nevedl ke kýženým výsledkům. Navíc se do konfliktu v Sýrii zapojila RF a dovolila si dokonce to, že se postavila na stranu legálně a demokraticky zvoleného prezidenta. Fuj! Je nutné přitvrdit. Přesto, že oficiální organizace OSN potvrdily, že Sýrie zničila (dokonce za asistence USA) své zásoby otravných látek (OL) a prostředky na jejich výrobu, tak kde se vzala, tu se vzala řada úderů OL na vlastní občany ze strany syrské vlády (Prosím čtěte dobře. Ne použití OL na příslušníky teroristických organizací, proti kterým oficiální syrská vláda za pomoci RF bojuje, ale proti vlastnímu obyvatelstvu!). Prostě: logika sem, logika tam, účel světí prostředky. Důvod pro další sankce je na světě. Vždyť máme podporu svých spojenců (spojenců?).

Sakra, zase se výsledek nedostavil. Ani ten Navalnyj nám tam v tom Rusku moc nepomohl. Musíme opět přitvrdit. Ale tentokrát to vezmeme pěkně od podlahy. Žádné troškaření! Ve Velké Británii máme pěkné výzkumné centrum pro otravné látky, v USA řadu ruských emigrantů i z řad bývalých ruských vojenských chemiků a spojenci se stále osvědčují ve své věrnosti. To by bylo, abychom tentokrát neuspěli. Pěkně necháme Rusko, aby otrávilo agenta Skripala i jeho dceru. Ať jedno oko nezůstane suché! Máme tady přece NOVIČOK! A nebudeme žádní troškaři. Co na tom, že tato OL působí okamžitě, na usmrcení stačí množství v miligramech a následky zasažení touto OL jsou smrtící v průběhu několika minut. Co na tom, že dosud není k dispozici žádný lék. Vždyť Skripal a jeho dcera jsou Rusové a ti přece vydrží vše. Tedy i NOVIČOK.

Výsledkem je to, že Putin, převlečený za imigranta se vplížil do V. Británie, namazal kliku u Skripalava domu NOVIČOKOM a to pro jistotu použil hned 100 g této OL. A ti dva chudáci, Skripal a jeho dcera se po kontaminaci touto OL museli plahočit ještě asi dvě hodiny po městě, zajít na oběd do restaurace a podívali se do několika obchodů. Teprve poté, co si asi uvědomili, že i přes pověstnou ruskou odolnost proti všemu, by měli být už po smrti, posadili se na lavičku a svorně s poskakujícími holuby čekali na věci příští. V té době již premiérka V. Británie T. Mayová, vědoma si schopností britských detektivů v čele se Sherlockem Holmesem, měla na stole hlášení o tom, že Skripal a jeho dcera byli otráveni Putinem, který zákeřně použil OL NOVIČOK.

Naštěstí však britští záchranáři, aniž by měli k dispozici alespoň rozbor krve zasažených, na pokyn prozíravých britských detektivů a zpravodajských služeb podali zasaženým zázračné antidotum. V zájmu ochrany života a zdraví do prostoru, kde byli Skripalovi nalezeni, Britové doposud nevpustili pracovníky OPCW (Organizace pro zákaz chemických zbraní – patří pod OSN a má svá certifikovaná pracoviště, mimo jiné ve Švýcarsku), i když holubi a řadoví policisté bez ochranných prostředků se v tomto prostoru běžně pohybují (bez následků na zdraví). Jen doufám, že příští Nobelovu cenu za chemii dostanou Britští lékaři, kteří agentu Skripalovi a jeho dceři podali zázračné antidotum. Poté se oba mohli po několika týdnech odebrat z nemocnice do neznámých končin přísně střežených zpravodajskými a dalšími bezpečnostními službami V. Británie, aby byli opět použiti pro slávu země, nad kterou slunce nezapadá.

Aby se vlk nažral a koza zůstala celá, pošleme do švýcarské laboratoře OPCW nějaké vzorky k rozboru a uvidíme. No a viděli jsme. Švýcarská laboratoř uvedla, že v obdrženém vzorku, kromě minimálních stop NOVIČOKU nalezla i stopy OL typu BZ americké a britské provenience. Navíc, reakce Skripala a jeho dcery odpovídá účinkům této OL (opožděný nástup účinků a dočasnost účinků OL BZ). Ale, ale. Že by se chybička vloudila? Ale ne. Vždyť ostražitý britská zpravodajská služba úmyslně přimíchala do zkoumaného vzorku trochu OL BZ, aby si ověřila, zda je švýcarská laboratoř ostražitá a důvěryhodná. Tak to jsme opravdu nečekali. Tomu se říká ostražitost. Ještě že máme u svých britských spojenců takové ostříží oko, které nás chrání před provokacemi.

Pochopitelně, že tato nezodpovědná činnost prezidenta RF Putina v případu „Skripal“ nesmí zůstat nepotrestána. Když už s vámi neobchodujeme, tak s vámi nebudeme ani mluvit. Vezměte si zpět své diplomaty a zavřeme vám již nepotřebné ambasády. Přece ti, co spolu navzájem neobchodují a nemluví, tak spolu alespoň budou válčit. Vždyť to je historická zkušenost lidstva. Když už máme armády, tak ty nesmí zlenivět. Proč by zbraně měly rezivět a proč bychom platili své armády? Navíc, vždyť válka, to je přece výnosný byznys. Tak si vyhrňme rukávy a dejme se do toho!!! A navíc, pořád máme své schopné (všehoschopné) spojence. Ti nás podpoří i bez jakéhokoliv důkazu o pravdivosti našich tvrzení o Ruské mazanosti a podlosti.

Tak rychle. Když už jsme u té chemie, tak se vraťme na syrské bojiště. Tam to opět zužitkujeme. Železo je třeba kout, dokud je žhavé. Naši teroristé prchají z předměstí Damašku tak tam by mohl Asad na své občany opět použít své zlikvidované zásoby chemických zbraní. Třeba v městě Důma. No, a aby zase organizace OPCW neprudila, tak než tam přijedou, tak tam napřed pošleme stovku raket. No a teď se pochlubte, co tam hošánci najdete. Samozřejmě nám tuto kárnou akci schválí a pochválí naši spojenci. Od čeho bychom je jinak měli. Tak se snažte alespoň verbálně, když už do toho nejdete se svými vojáky, letadly a raketami. Vždyť my toho Putina s jeho Ruskem nějak na kolena dostaneme.

Ale, ale? Copak se to děje? Prezident M. Zeman prohlásil, že na základě vyjádření RF nechá prověřit, zda se v ČR vyráběla či testovala OL typu NOVIČOK. A ouha, dostal od jedné z našich zpravodajských služeb kladnou odpověď. Jestliže se u nás tento typ OL testoval, museli o tom naši spojenci vědět, protože v rámci spojenectví jim musíme takové informace poskytovat. Od toho jsme přece spojenci. A pokud se testoval, musel se předtím vyrobit. I když v malém množství. Ale pokud se zvládne výroba v malém množství, dá se jistě zvládnout i v množství větším. A pokud jsme tyto informace poskytli i svým spojencům, mají tyto schopnosti i oni.

A už to jede! Příklady táhnou. Český rozhlas, ve své naivitě povolal na pomoc odborníka z katedry chemie Univerzity Hradec Králové, E. Nepovimovou. Ta konstatovala: „V první řadě bych ráda reagovala na slova Britů, protože dávka 100 gramů se mi zdá enormně velká, protože k usmrcení člověka přes kůži postačí pouze 5 miligramů. Co se týče látky A230, 232 a 234, patří do rodiny novičoků. Tyto látky se mezi sebou liší především fyzikálními vlastnostmi, ale jejich účinek je shodný, jde o nervově paralytické látky,“.

Císař pán je nahý!   

Nějak nám to začalo v soukolí skřípat. Copak se dnes ještě čtou pohádky od H. Ch. Andersena? Například „Císařovy nové šaty“ kde nevinné dítě ve své prostotě a nevědomosti (chápejte ve smyslu – ještě nevymytého mozku) odhalí pokrytectví a lži, když prohlásí, že císař je nahý? Vždyť pravda se dnes nenosí, není prostě IN, jak my říkáme. Jak je možné, že si tam u vás někdo dovolí zpochybňovat naše pravdivé lži? Je třeba srazit „kufry“ a držet hubu a krok! Tak si tam v tom Česku udělejte velmi rychle pořádek. Vyhlaste nástup na štvanici! Povolejte každého schopného i neschopného nadháněče. Spusťte kanonádu jakéhokoliv druhu. Vždyť doba vymývání mozků již byla dostatečně dlouhá. Dejte lidem červené karty, zmobilizujte kulturní frontu, vyžeňte lidi do ulic. Prostě se snažte, jinak z vás pane správče uděláme nezaměstnaného (dovolil jsem si převzít jeden krátký citát z filmu Postřižiny). Vždyť od čeho jste placeni?

No a panstvo a nadháněči se snaží, co jim síly stačí. „Nahrálo to Rusku, které to využilo pro svou propagandu. To je situace, která poškozuje Českou republiku a zbytečně to přináší obviňování britské premiérky Theresy Mayové,“ dodal Bartošek (KDU-ČSL).

„Jestli kompetentní ministr řekl, že nervový plyn nepochází z naší země, ale prezident přesto pověří BIS vyšetřováním, čímž ministrovo prohlášení rozporuje, pohybuje se na hranici vlastizrady. Senát by měl jednat,“ uvedl na Twitteru šéf hnutí STAN Petr Gazdík.

„Jsem přesvědčená, že prezident se té velezrady dopustil. Svými slovy nahrává Rusku, nikoli jistotě ČR,“ řekla poslankyně M. Němcová (ODS).

„Jen připomenu, že pan prezident své info o „novičoku“ prezentoval na TV Barrandov, kde má velký podíl CEFC, nyní ‚znárodňovaná‘ CITIC, takže Zeman mluvil o utajovaných věcech na „čínské státní“ TV,“ zdůraznil V. Gibiš.

„Náměstek ruského ministra zahraničí pro střední Evropu Miloš Zeman vnesl „jasno“ do záhady kolem novičoku,“ uvedl novinář redakce Reportér magazín a spisovatel Jaroslav Kmenta.

„Laboratorní přípravu velmi malého množství látky podobného složení, určené pouze pro vědecké účely, nelze v žádném případě označit za jeden z možných zdrojů plynu, použitého pro teroristický útok v březnu v Anglii. To by se Kremlu nezavděčil, co?“ sdělil veřejnosti Mirek Topolánek.

Vrchol všemu nasadil bývalý náčelník generálního štábu, generál Jiří Šedivý. Ten s erudicí opravdového odborníka prohlásil: "Z úst prezidenta republiky Miloše Zemana nemělo nikdy zaznít, že jsme kvůli detekci a ochraně lidí syntetizovali v laboratorním množství nervově paralytickou látku A-230. Prezidentův laický komentář tajných otázek může pak vést k lidským obětem a jen těžko představitelnému utrpení, …". Navíc dodává moudro, že jsme tím potenciálnímu útočníkovi sdělili, proti jakým OL máme, či hledáme ochranu. Zřejmě měl prezident M. Zeman veřejnosti sdělit, že se naše všemi spojenci vychvalovaná protichemická jednotka zabývá vývojem ochrany proti yperitu, který byl použit v 1. světové válce. To jen proto, abychom tohoto potenciálního protivníka pořádně zmátli.

Vzápětí však pan generál dodává: "Groteska to přestává být ve chvíli, kdy se její pointa hodí do krámu ruskému ministru zahraničí (Sergeji) Lavrovovi." Tak tady je jádro pudla. To, že odhalíme vlastní lež a lži svých spojenců je ten největší prohřešek prezidenta M. Zemana! A já jsem si naivně myslel, že mimo jiné čest vojáka (ať už generála, důstojníka či vojína) spočívá v tom, že slouží své vlasti a dokáže otevřeně říci i svému spojenci, že dělá chybu. Nu budiž, asi máme na vojenskou čest s panem generálem odlišný pohled.

Pohůnci pokřikují, používají množství prázdných frází, zaměňují pojmy jeden za druhý, manipulují s čísly, pojmy, prostě vypouští hustou mlhu, která má překrýt pravdu. Pravdu, která se nehodí. Lokajové se snaží, seč jim vysílací čas a tiskařské rotačky stačí.

My jsme vám přece říkali, že s tou přímou volbou prezidenta děláte chybu. A teď ji chcete opakovat s referendem? To vám jedna zkušenost nestačí? Tak rychle uštvěte toho člověka, co si dovolil nelhat tak jako my. Na hranici s ním i s těmi ostatními troufalci!

Ladislav Petráš

www.rukojmi.cz/clanky

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode