Srpen 68 a pár zajímavostí

22.11.2017 14:44

21.srpen, který se mimochodem v Brně slaví jako vítězství Brňanů a uhájení města za 30 leté války je dobrého čtvrt roku za námi. A ejhle, „kuk“, na nás v listopadu. Svým způsobem lze být za tento článek vděčný, je určitou známkou demokracie, když si můžete někde veřejně přečíst tyto okrajové názory. A soudný člověk, což profesionální „zemanobijci“ asi nebudou, ví, že nejde o nic víc než okrajový názor a popravdě řečeno lze autorovu nostalgii i pochopit, ale rozhodně to není hlas ruského mainstreemu.

Necítím se oprávněn a kvalifikován k detektivně historické práci, jak by nám bylo, kdyby nebylo či jak by nebylo, kdyby bývalo bylo. Usmívám se pohrdlivě jednostranným tvrzením, že tak dobře jak je včil, ještě nebylo, dotyčná zřejmě monitorovala primárně stav svojí poslanecké portmonky. Dobře, nedobře, otázkou je i udržitelnost dobroty, výše dluhu jí maskovanou apod. Prostě na pohádky su postarší a na politické žvásty alergický.

Ale přišly mi zajímavé jisté paralely.

V roce 1945 napájel (obrazně řečeno ruský kozák) koně ve Vltavě a Labi a československý lid jásal, neb mu přivezl zpátky republiku.

V roce 1968 napájel kozák koně ve Vltavě znovu a přivezl, což je zajímavé československou federaci čili dvojfederaci, v době kdy Pražské jaro pracovalo na funkční smyslupné trojfederaci, která by si nehrála na to, že Čechy a Morava byly vždy jedním celkem. Na tuto lež nepřistoupila ani okupační hitlerovská moc, buď ji peklo horkým, viz název Protektorátu.

Napřesrok to bude 100 let od vzniku ČSR a 50 od vzniku federace, co přijde dál. Přijdou již na řadu historická práva země Moravy? Přijede zas kozák napojit hřebce, možná že po tom tajně touží celá Evropa „sténající v bouři vod a úzkosti národů“(volná citace z Bible). Zatím z Dunaje a Rýna, jak Nostradamus předpovídal, chlemtá žízniví velbloud, zatím. A Morava, ta zatím není na mapě, zatím.

 

 

 

 

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/To-se-jen-tak-nevidi-Zeman-zdrbal-hlavu-Medvedevovi-za-clanek-o-roce-1968-Ten-se-kal-a-kal-FOTO-PLNY-PREKLAD-513251

 

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode