PROROK JOHN ENOCH POWELL ?

25.04.2018 08:40

  Tento britský politik už po druhé polovině 20. století ve svém nejslavnějším projevu /1968/, novináři následně pojmenovaném Řeky krve, vyslovil varovná slova před tím, co hrozí Velké Británii, když se nevyrovná s přílivem migrantů a naopak schválí antidiskriminační zákon. Navrhoval nejen příliv migrantů snížit na úplné minimum, ale také vracet migranty do původních zemí. Název projevu pochází z jím vysloveného slovního spojení "Vidím řeky krve".

I ve svém druhém, méně známém projevu na toto téma, vysloveném v lednu 1977 před mladými konzervativci, varoval před politickými násilnostmi. Byl přesvědčen, že v budoucím výhledu se ve Velké Británii rýsuje rasová občanská válka, když nedojde k dramatickému obratu spočívajícímu v naprostém snížení imigrace z britského Commonwealthu. /Imigranti pocházeli nejčastěji z Indie, Pakistánu a západní Afriky/.

Powel tuto svou varovnou vizi okomentoval slovy "Národ si staví svou pohřební hranici".

Podle expertů oslovil Powell svými vyslovenými názory většinu Britů a měl zásadní zásluhu na tom, že v roce 1970 v Británii konzervativci zvítězili.

Přesto ho strana vyloučila ze stínové vlády. Prý "rozdmýchává rasismus"...

V.J.B.

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode