„Přijede car a Amerika se zhroutí“: konec světa a osud Ruska v „proroctví“

19.08.2017 10:10

Konec světa se blíží. Už tuto sobotu, pokud budeme věřit „proroctví“ rozšířenému na internetu, které údajně vynesla blahoslavená Matróna Moskevská. O tom, jaké výroky jsou připisovány uctívaným pravoslavným svatým a jak se k tomu obrací církev v materiálu RIA Novosti.

Všichni umřou?

  Rozšířená fráze zní následovně: „Bez války všichni umřou. Obětí bude mnoho. Všichni budou na Zemi ležet mrtví. Večer všichni budou ležet na Zemi a ráno povstanou. A všichni odejdou do Země." Je pravda, že z ní vůbec nevyplývá, proč je další Armageddon určen právě na 19. srpna 2017. Některé komentáře na sociálních sítích oznamují, že svatá Matróna to nikdy neřekla.

  „Všímám si, že takové zprávy se pravidelně objevují posledních 15-20 let a obvykle v srpnu, zřejmě kvůli absenci značných informačních důvodů v horké letní době," upozorňuje profesor Moskevské duchovní akademie, protojerej Maxim Kozlov.

  Proroctví svatých jsou však velmi populární. Internet je plný filmů, článků a citátů s křiklavými názvy jako Co pravoslavní svatí předpověděli Rusku? nebo Starci o Moskvě, proč musíme prchnout z hlavního města.

 

  Drtivá většina těchto „citátů" je připsána těm, kteří žili v 19. — 20. století. Nejspíš pro větší důvěru.

Pokračování:  arbolet.net/clanek/2232-prijede-car-a-amerika-se-zhrouti-konec-sveta-a-osud-ruska-v-proroctvi

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode