Objevte běžný plevel ze dvora, který prokazatelně zabíjí rakovinné buňky

22.01.2017 11:01

Většina propagátorů přírodní péče o zdraví ví, že pampeliška je výborné tonikum na játra. Poslední výzkum však opět dokládá, že je to navíc i zdatný bojovník proti rakovině. K těmto výsledkům došli vědci na Windsorské univerzitě v Kanadě.

Siyaram Pandey pracující na univerzitě jako biochemik, jen zdráhavě rozběhl výzkum pampelišek, když jej k tomu vyzvala onkoložka Dr. Caroline Hamm. Ta totiž u několika pacientů s rakovinou zaznamenala, že pokud pili pampeliškový čaj, dařilo se jim lépe.

Siyaram Pandey byl zpočátku skeptický. „Vyjádřil se tak, že by mohlo jít o prostou shodu okolností, ale souhlasil s tím, že nebude na škodu to prověřit.“ A tak se rozběhl projekt zkoumající účinky extraktu z kořene pampelišky na vzorky krve s leukémií. Dvojice vědců byla nakonec ohromena svým objevem: buňky leukémie byly přinuceny k apoptóze neboli k programované buněčné smrti.

Ještě více překvapujícím zjištěním byl pro oba fakt, že nerakovinné buňky zůstávaly nedotčeny. Jinými slovy řečeno, extrakt z kořenů pampelišek cíleně působil pouze na rakovinné buňky, což bohužel neplatí u léků pro chemoterapii, které ničí vše, co jim přijde do cesty.

Vědci pak prováděli experimenty i s dalšími druhy rakovinných buněk metodou „in vitro“ (v laboratorních kulturách) a došli opět ke stejným závěrům. Jejich původní finanční grant ve výši 60 000 dolarů byl nedávno zvýšen dalším grantem s částkou 157 000 dolarů.
 

Od medicínského monopolu neočekávejte příliš mnoho

Výzkumný tým se začal zajímat o možnost pokračování své práce v podobě klinických pokusů. Je ale vysoká pravděpodobnost, že tento výzkum bude v tichosti umlčen až do doby, než farmaceutický průmysl přijde s výrobním postupem syntetické reprodukce složek, které mají v pampelišce protirakovinné účinky.

Podobný druh nezájmu se už v Kanadě vyskytl – můžeme si připomenout třeba nedávný případ popisovaný na https://jaybanks.ca/vancouverrealestatenews/2011/05/26/canadian-cancer-unnoticed/. Proto neočekávejte od onkologů, že k léčbě rakoviny začnou prosazovat čaj z pampelišek. Přírodní způsoby léčby si nelze patentovat. Žádný patent rovná se žádné velké peníze pro farmaceutický průmysl a z toho tedy plyne potlačování zájmu.

Kromě potlačování zájmu se může objevovat i otevřený nátlak, jak se třeba přihodilo u bylinkového čaje, kterým léčila rakovinu kanadská zdravotní sestra Rene Caisse Essiac nebo v USA známé kauze Laetril (amygdalin, vitamín B17). Naštěstí vědomosti jsou zde neustále přítomné a vždy tu budeme mít k dispozici pampelišky.

Jedním z prvních pacientů, u kterých už Dr. Hamm mohla zaznamenat příznivé výsledky byl John DiCarlo. Tento byl hospitalizován kvůli naordinované agresivní léčbě leukémie. Veškerá léčba ale nebyla účinná a pacient byl odeslán domů zemřít. Někdo mu však ještě stačil doporučit, aby vyzkoušel čaj z pampelišek – během pár měsíců se jeho nemoc stala pouhou historií! V jeho 72 letech jej následně na klinice pro léčbu rakoviny prohlásili za uzdraveného.


Přidávání prášku z kořene pampelišky k dalším metodám léčby rakoviny

Jiný dramatický příběh se týká farmáře z amerického středozápadu, který si léčil svou trvale bolestivou rakovinu prostaty s pomocí doma vyráběného prášku z kořene pampelišky. Své zkušenosti popsal v lokálních novinách a tento článek byl pak kompletně převzat internetovým poskytovatelem zpráv na adrese https://www.rense.com/general74/DANDI.HTM.

Farmář George Cairns ve svém návodu varuje, že příprava prášku z kořenů pampelišek musí být prováděna přesně podle jeho instrukcí. Také způsob podávání je velmi důležitý: půl lžičky denně rozmíchat do vody nebo džusu, žádné limonády nebo horké nápoje. Tato léčba má být dostatečná k vyléčení z rakoviny v průběhu několika málo měsíců.

Jak jste ale možná zaznamenali, mezi dvěma výše popsanými způsoby léčby se objevily rozpory. Jeden člověk se vyléčil čajem a druhý říká „žádné horké nápoje“. To se prostě občas v případě přírodní léčby stává...

Z tohoto také vyplývá, proč je při léčbě rakoviny důležité prozkoumat nejlépe dva až tři postupy přírodní léčby.

 

U každého ale zároveň platí, že je potřeba se vyhýbat cukru, zpracovaným potravinám a masu

 

Dieta pro léčbu rakoviny bývá vždy založena na organické stravě, vegetariánství a přípravě džusů. Životně důležité u bylinných léků bývají vždy čerstvost a kvalita. 

 

Levný a snadno dostupný čaj z kořene pampelišky nebo prášek z něj mohou však být kdykoliv doplňkem jakéhokoliv přírodního léčebného postupu na rakovinu – výsledný léčebný potenciál bude pak jen o to vyšší

 

Originál: https://www.naturalnews.com/035754_dandelion_cancer_prevention.html

 

PRODEJNA BYLIN

 

Pampeliška - kořen

50 g        100 g       250 g      500 g

    25,-          41,-         86,-       148,- Kč

 

Kořen pampelišky obsahuje hořčiny lactopicrin, taraxacin a taraxasterin, tříslovinu, inulin (na podzim až 40%, ale na jaře jen okolo 2%), triterpeny taraxasterol a taraxerol, cholin, třísloviny, inosit, steroly, aminokyseliny, pryskyřice, silice, kaučuk (až 25%) fytoncidy a minerální látky (zejména měď, draslík a mangan), v mladých listech je obsaženo navíc značné množství vitaminu C a kyselina křemičitá, v květech jsou přítomny flavonoidy, karotenoidy, silice aj. Obsah inulínu je největší na podzim, obsah taraxacinu v červenci a září.

Sbírá se kořen (Radix taraxaci), někdy list (Folium taraxaci) nebo nať s kořenem (Radix taraxaci cum herba), velmi zřídka i květní úbory. Kořen se sbírá na jaře před rozkvětem (březen, duben), po omytí se rychle suší ve stínu nebo i na slunci, případně za umělého sušení při teplotách do 50 °C. Nedostatečně usušený kořen snadno plesniví, naopak suché kořeny bývají napadány červy nebo myšmi (proto skladovat v dobře uzavřených nádobách).

Droga povzbuzuje trávící orgány, působí mírně močopudně a žlučopudně a celkově je považována za posilňující prostředek s příznivým účinkem na metabolismus. Dle J.A.Zentricha příznivě ovlivňuje funkce jater, žaludku, slinivky, střev, ledvin i krvetvorných orgánů. Dále ji lze použít při léčbě močových kamenů, napomáhá při cukrovce (snižuje hladinu krevního cukru), při chronické únavě, při opuchlých lymfatických žlázách, při zvětšení sleziny, působí proti degeneraci kostí a chrupavek, pomáhá vyvolat menstruaci. Doporučuje se i při zánětu močových cest, žloutence, horečnatém střevním zánětu nebo zánětu žaludeční sliznice, při zácpě.

Užívá se obvykle ve formě odvaru, který se připravuje z jedné čajové lžičky kořenové drogy na 100 ml vody, vaří se asi 1 minutu, pije se 2x až 4x denně po 200 ml. Lze podávat i ve formě čerstvé šťávy z kořenů, podává se 4x denně po 1 až 2 čajových lžičkách. Zevně se někdy užívá proti nežidům či na hemeroidy.
V Antice byla šťáva z pampelišek užívána jako prostředek proti pihám a žlutým skvrnám na kůži, jejím mlékem se léčily záněty očí. Avicenna léčil čerstvou šťávou vodnatelnost a překrvení jater.

Další užití:
Mladé listy, které ještě neobsahují mléko, lze použít jako jarní salát se značným množstvím vitamínu C, který je vhodný zejména pro diabetiky (obsah inulínu). Pražené kořeny lze použít jako náhražku kávy stejně jako kořeny čekanky. Z rozkvetlých úborů se může připravovat pampeliškové víno nebo pampeliškový med.

Pampeliška v Českém herbáři z roku 1899:
Smetanka (pampeliška; Taraxacum officinale) roste na lukách a v zahradách jako plevel. Obsahuje bílé, hořké mléko. Mladé listy jedí se jako salát. Kvete po celé léto.

Rostlina ta působí na plíce, játra, střeva i močové ústrojí; čistí krev, a má-li působiti, musí užívání trvati 3—4 neděle. Šťáva z rostliny vytlačí se každého dne a užívá se jí po 2 lžících, z lodyhy vymačkaná šťáva čistí zrak. Smetanky užívá se s nejlepším prospěchem proti kurdějím, hostci, jaterním neduhům a j.



 

Pampeliška - list

50 g        100 g       250 g      500 g

    18,-          28,-         63,-        90,-  Kč

zdroj: www.prodejnabylin.cz



Převzato z:  https://www.uspesna-lecba.cz/rakovina/pampeliska-ma-necekane-lecive-ucinky-zastavuje-rust-rakovinnych-bunek/

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode