Obama je „pussy“ a my jsme „pissed off“, seřval kvůli muslimům komentátor prezidenta USA. A copak to znamená česky?

14.12.2015 12:51

Analytik americké zpravodajské televize Fox News Ralph Peters byl na dva týdny suspendován poté, co v přímém přenosu nazval amerického prezidenta Baracka Obamu „totálním srabem a slabochem“. Plukovník ve výslužbě takto drsně kritizoval Obamovu strategii boje proti terorismu a Islámskému státu.

„Barack Obama nás neustále uklidňuje, abychom se nebáli Islámského státu a terorismu vůbec. Pane prezidente, my se ale nebojíme, my jsme především strašně nasraní. Chceme, abyste konečně něco udělal. To vy se bojíte. Chci tím prostě říct, že ten chlap je totální srab,“ reagoval ve svém vystoupení na Fox News nečekaně ostře Peters. Komentátor Fox News Stuart Varney jej následně vyzval, aby si podobné vulgarity v živém vysílání odpustil. „Ok, Ralfe, můžeme říci, že jsi hodně rozzlobený. Já jsem se tě ptal, jaká je tvoje reakce. Když se ale spojíme v živém vysílení, podobný jazyk používat nemůžeš.“

Petersova slovního útoku na amerického prezidenta si povšimla i Česká televize, která však původní anglickou vulgaritu „total pussy“ přeložila jako „naprostý srab“. Vzhledem k vulgární konotaci označení amerického prezidenta za slabocha Fox News svého elitního analytika vyřadila na dva týdny z vysílání. S překladem anglického slova „pussy“ měl ostatně před více než rokem problémy i prezident Miloš Zeman, když v přímém přenosu rozhlasového vysílání Hovory z Lán použil pro překlad názvu ruské feministické punkové kapely Pussy Riot (v tomto případě správně) vulgární výraz pro dámské přirození. 

Později Zeman v rozhovoru pro deník Blesk přiznal, že kritickou zmínku o členkách Pussy Riot, které se „proslavily“ svým kontroverzním protestem proti Vladimiru Putinovi v kostele, si předem připravil. Za použitou vulgaritu tehdy sklidil prezident bouři kritiky a následně dokonce došlo ke zrušení výše zmíněného pořadu. Ten nyní pokračuje pod názvem Prezidentský Pressklub na Frekvenci 1.

Video zde: www.youtube.com/watch?v=Lael5be5BUY

Převzato z:www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/VIDEO-Obama-je-pussy-a-my-jsme-pissed-off-serval-kvuli-muslimum-komentator-prezidenta-USA-A-copak-to-znamena-cesky-412803

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode