Návrh hymny s moravskou částí

29.03.2018 16:39

Spolek Moravské srdce zaslal včera Českému olympijskému výboru návrh na jinou podobu hymny České republiky, než kterou ČOV dnes v novém hudebním zpracování, prodlouženou o druhou sloku, představil veřejnosti viz www.hymna2018.cz .

Spolek Moravské srdce nemá k nové hudební podobě stávající hymny žádné připomínky. Pokud je však cílem i delší provedení hymny, navrhuje navázat na první sloku písně Kde domov můj první slokou slavnostní moravské písně Moravo, Moravo. V odůvodnění svého návrhu uvádí kromě jiného, že Česká republika není tvořena jen Zemí Českou, ale také Zemí Moravskou, což je potřeba si i tímto způsobem připomnět, právě v letošním roce 100. výročí založení Československa.

Moravský spolek v návrhu ČOV konstatuje že nejsou všichni olympionici, reprezentanti a sportovci pouze z Čech, ale jsou také z Moravy a vybízí ČOV ať se zeptá samotných moravských sportovců, jestli by se jim líbilo, kdyby se v hymně České republiky zpívalo i o jejich rodné Moravě, až budou stát na nejvyšším stupni, určeného pro vítěze.

Slavnostní moravská píseň Moravo, Moravo v provedení Moravské filharmonie Olomouc se zpěvem Akademického sboru Žerotín je k dispozici na www.moravskesrdce.cz

 Ing. Pavel Dohnal, mluvčí Moravské národní iniciativy

Převzato z: www.moravskynarod.cz/navrh-hymny-s-moravskou-casti/

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode