Nad Evropou se valí radioaktivní mrak pocházející zřejmě z podivné exploze ve francouzské jaderné elektrárně. Vlády mlčí, Francie se snaží bagatelizovat celý incident

22.02.2017 12:21

  Dne 9. února tohoto roku došlo údajně ve francouzské jaderné elektrárně Flamanville, podle tvrzení tamních úřadů, k explozi na tlakových výměnících sekundárního okruhu 1. reaktoru [1]. Je důvod se domnívat, že k nehodě došlo už v lednu. Z celého incidentu nebylo pořízeno žádné video z bezpečnostní kamery, jenom jedno, které ukazuje obrovský mrak valící se páry, která uniká přímo dole u paty reaktorového sarkofágu. 

Reaktory 1 a 2 byly okamžitě odstaveny po explozi, což může naznačovat, že došlo k explozi tlakovodního potrubí přímo na primárním okruhu 1. bloku. Incident je podezřelý v tom, že výbuch proběhl v místě elektrárny, kde žádné výbušné směsi nejsou. Podle mluvčího elektrárny došlo k explozi ve strojovně elektrárny, kde ovšem jsou umístěné pouze diesel agregáty sloužící pro nouzové napájení energobloku primárního anebo sekundárního okruhu. Francouzi toto neupřesňují a odmítají poskytnout záběry z kamer. Jediná hořlavina ve strojovně elektrárny je obyčejná nafta, která rozhodně nezpůsobuje takovéto mohutné exploze. Takže zbývá pouze možnost exploze tlakového potrubí primárního okruhu. V sekundárním okruhu jsou řádově mnohem nižší tlaky a není pravděpodobné, že by potrubí explodovalo právě tam a zranilo tolik lidí. 

 Výbuch primárního chladícího okruhu a hradba mlčení kvůli mraku

Podle informací, které před několika minutami naše redakce získala, mohlo dojít ve francouzské elektrárně dokonce k teroristickému útoku a úmyslnému odpálení chladícícho primárního okruhu reaktoru a francouzská vláda se snaží všemi prostředky tuto skutečnost maskovat a tajit už od ledna tohoto roku, protože ve Francii se chystají prezidentské volby. Přiznání toho, že došlo k teroristickému úderu na francouzskou elektrárnu, by otřáslo francouzskou společností a mohlo by to ovlivnit výsledek voleb.

 Francouzská elektrárna Flamanville používá vysokotlaké reaktory PWR, kde v primárním okruhu chladícího systému reaktoru je obrovský tlak superhorké páry v tzv. polokapalném skupenství, který musí trubky vydržet, a proto jakákoliv exploze v elektrárně může pocházet prakticky jenom z primárního okruhu, který je vysoce radioaktivní. Reaktor je starý 32 let a je možné, že došlo k únavě materiálu vysokotlakého potrubí na primárním okruhu. Strojovna má přívod z primárního okruhu reaktoru, kde je v systému trubek předávána tepelná energie sekundárnímu okruhu. K explozím došlo na úrovni strojovny a je možné, že byl poškozen právě primární okruh s radioaktivní párou.

Pokud dojde k úniku radiace, doufáme,že vlády v EU všechno nezapřou, jako Sověti!

Vládám a organizacím pro jaderný dozor nelze věřit, protože všichni jsme zažili rok 1986 v Československu a neustálé tvrzení Československé televize z Kavčích hor, která chlácholila občany, že k ničemu závažnému v Černobylu nedošlo a není třeba se ničeho obávat. Stejné chlácholení můžeme očekávat i dnes, protože ve Francii vůbec nejde o nějaké ozáření lidí, to nikoho nezajímá. Francouzskou vládu zajímá jediné, zabránění Marine Le Pen ve vítězství v prezidentských volbách, což by způsobilo konec projektu Berlína na vybudování Nové Evropy podle tzv. konceptu Das neue Europa. Doporučujeme nevycházet s dětmi ven, nevětrat, tento a následující rok nesbírat houby, borůvky a žádné plody, které vážou radioizotopy, kořenová zelenina, luštěniny, mrkev, kedlubny, dýně, ředkvičky a dále slunečnicová semena, olej ze slunečnic apod. 

Uvedený článek je převzat a jeho obsah se nemusí shodovat s názorem redakce.

MIKAN.cz

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode