MNO Ivančicko – Nové místní sdružení Moravské národní obce

12.03.2017 10:29

  Dne 26. ledna 2017 bylo na žádost členů schváleno společnou radou Moravské národní obce nové místní sdružení MNO Ivančicko. Předsedou se stal pan Jaroslav Vyhnálek, který k tomu napsal:

Selské rozum říká: žijem na Moravě, tož nemůžem bét Čechia.
A právě to je jeden z důvodů proč vzniklo naše místní sdružení Ivančicko. Morava má svá historická místa, své významné osobnosti historické i současné, svoje tradice, různá krásná nářečí a v neposlední řadě taky svoje řemesla. Pojďme dát hlavy dohromady a vraťme naší Moravě a s tím spojenému moravskému vlastenectví zpět ten správný lesk a hrdost.

Je na naší generaci shromáždit podklady pro příští generace našich dětí, aby měly základní stavební prvky k vybudování perfektní Moravy, jakou svět neviděl; aby se podařilo vyzdvihnout zpět základní morální hodnoty a naopak aby se z běžného života podařilo vytěsnit zlobu, závist a nadřazenost. Otevřme znovu dveře svým rodinám, známým, sousedům a hledejme společně, jak by to šlo udělat, jednotlivec nemá tolik možností, proto spojme svoje síly do jednoho týmu.
Naše sdružení bude působit jihozápadně od Brna, přibližně v oblasti Rosice, Oslavany, Ivančice, Moravský Krumlov, části Znojemska s přesahem na vysočinu, na Třebíčsko. Rádi uvítáme každého – odkudkoliv na světě, ať už zájemce o členství, spolupráci nebo jen přátelské popovídání o Moravě. Nápady a věcnou diskuzi povedeme na facebooku, psát můžete na jaryk.morava@seznam
Těšíme se na Vás!


Jaroslav Vyhnálek
předseda místního sdružení MNO Ivančicko
regionální zmocněnec vlajkové iniciativy

zdroj.zamoravu.eu

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode