Moravský Zetor s ruskými partnery plánuje ovládnout trh.

27.08.2017 11:27

Legendární výrobce českých traktorů našel v Rusku partnera, s kterým chce pokořit ruský trh. Ze všech evropských výrobců jsme dali přednost společnosti Zetor, protože to je závod s bohatou historií, říká Igor Tupicyn, obchodní ředitel sekce stavební techniky Kovrovského elektromechanického závodu.

Pod Moskvou byl zahájen mezinárodní veletrh Armija 2017. Kromě moderních smrtících zbraní vystavovatelé představují také zcela mírumilovnou techniku. Vedle tanků a raket tak stojí náš Zetor. Legendární traktory se od letošního roku montují v Rusku. Sputnik hovořil s Igorem Tupicynem, obchodním ředitelem sekce stavební techniky Kovrovského elektromechanického závodu. Právě jeho podnik plánuje se Zetorem ovládnout ruský trh.

Proč si váš závod vybral český podnik Zetor za partnera?

V minulosti jsme byli spojeni s Českou republikou díky výrobě předchozího modelu smykových nakladačů. Ty jsme nejdříve montovali, nyní je plně vyrábíme.

Ze všech evropských výrobců jsme dali přednost společnosti Zetor, protože to je závod s bohatou historií. Podobně jako náš závod. V příštím roce oslavíme 120 let od našeho založení.
Charakteristikami své produkce může česká firma konkurovat evropským i americkým výrobcům traktorů. Proto jsme dali přednost Zetoru.

V současné době jsme podepsali smlouvu na montáž 140 kusů techniky. A aktuálně jednáme o lokalizaci výroby na našem závodě.

Jaká je poptávka po traktorech v Rusku?

Poptávka po traktorech na ruském trhu neustále roste. 

Na území bývalého Sovětského svazu je jediným výrobcem traktorů běloruská firma Minskij traktornyj zavod. V Rusku se traktory, bohužel, už dlouho nevyrábí. Dříve, ve Vladimirské oblasti, ve které se nachází rovněž náš závod, se traktory vyráběli. To je ale dávno. V současné době ale tento podnik nefunguje.
Vlastně to bylo tak, že gubernátor naší oblasti nás inspiroval k návratu k tradicím a obnovení výroby traktorů.

Jaké máte společné plány s českým Zetorem?

Naše společné plány se týkají kompletace traktorů s užitím našich hydraulických systémů, které vyrábíme. Poté bychom rádi zahájili společnou výrobu motorů. Ale to je otázka horizontu příštích pěti let. V Rusku totiž neexistuje výroba motorů pro malou techniku.

A čím vaše společnost zaujala naopak Zetor?


Určitě je to zásluha toho, že jsme některé záležitosti vzali na sebe. To se třeba týká certifikace traktoru pro ruský trh. To je velmi náročný proces. Jak časově, tak i finančně.


Myslím si, že společnost Zetor nás vnímá jako spolehlivého partnera. Jsme totiž podnik s dobrým jménem a historií. A především jsme finančně stabilní. Současně se rovněž zabýváme výrobou obráběcích strojů. Máme dobrou zkušenost ze spolupráce s japonskými firmami.

Plánujete v České republice najít dalšího partnera?

Už jsme spolupracovali s českou společností Hydroma, která se specializuje, tak jako my, na hydraulické systémy. S nimi jednáme o nových projektech týkající se výroby konkrétních součástek pro bagry.

Názor autora se nemusí shodovat s názorem redakce 

Alena Novotná

Zdroj:cz.sputniknews.com



 

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode