MILÉ MATCE, MÉ VLASTI, ZEMI MORAVSKÉ - JEDEN Z VĚRNÝCH SYNŮ JEJÍCH, JAN ÁMOS SEGÉŠ NIVNICKÝ, PO OTCI NAZVANÝ KOMENSKÝ ...

23.01.2018 16:53

 Ano, Komenský považoval za svou vlast Moravu. Její mapu vytvořil mimo jiné i tak, že Moravu celou prochodil. Jeho podobizna s nápisem Moravus, mluví také za své.

23. leden je celosvětový den patriotismu. Den Vlastenectví. Co by si asi myslel dnes Komenský o Češích, kdyby věděl, jak Moravu zbavili veškerých tisíciletých práv tak, že už existuje jen v srdcích Moravanů a v jediné zmínce v preambuli ústavy "České" republiky. Samozřejmě by chápal, tak jako to dnes dobře chápeme i my, že nejde o Čechy jako také. Obyčejní lidé tyto nespravedlivé mocenské šachy nehrají. Je to pražské mocenské centrum, kterému komunisty naservírovaná centralizovaná moc chutná víc než prospěch státu a řadových občanů. Proto si ji ponechali přesto, že přes 90 % občanů Moravy a našeho Slezska po Listopadu požadovalo obnovu zemského zřízení a ta jim byla slíbena ...

Ale máme demokracii jen proklamovanou. Nikoli skutečnou - bohužel !

Co by si asi myslel, a především, co by udělal, když by si uvědomil současnou protimoravskou politiku. Znemožňovat rozvoj samostatné moravské kultury na Moravě jak to jen jde. Tisíci způsoby. Té moravské kultury, která ještě za 1. republiky skutečně kvetla. Dnes se drží už jen moravské lidové umění, dříve nazývané moravské národní. Ale to dnes již neuslyšíte, ani si takový název nikde nepřečtete. Zato, že se jedná o "české !!!" lidové umění ANO, dokonce stále častěji ! Především změnou názvů z moravského na české. Vynecháváním názvů, kde název moravské po pravdě označuje co skutečně moravské je. Kdyby si uvědomil tvrdou ETNOCIDU Moravanů, která probíhá už tak dlouho, pomalu a zákeřně, že si to ani mnozí obyvatelé Moravy neuvědomují.

Je skoro zázrak, že se ještě stále statisíce lidí na Moravě hlásí k moravské národnosti. Národní práva jako Moravané však nemají žádná. NĚKDO TAM V NEJVYŠŠÍCH PATRECH MOCENSKÉHO CENTRA V PRAZE SE ROZHODL POSLAT MORAVU A MORAVANY DO ZAPOMNĚNÍ. PROTO SE NESMÍ MORAVSKÁ KULTURA ROZVÍJET JAKO "MORAVSKÁ". Musí být znásilněna tou českou, aby se lživý argument, který je proti Moravanům používán, když žádají o svá národní práva, totiž že MORAVA NEMÁ VLASTNÍ SPECIFICKOU KULTURU, stal už konečně pravdou !!! 

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode