McDonald je v krizi. Spotřebitelé mění své chování. Uvědomují si vliv jídla na zdraví?

21.10.2015 17:08

Řetězec rychlého občerstvení McDonald vykazuje pokles zisku čtvrtletí za čtvrtletím. Přibližně 30 procent příjemců frančízy je v současné době v platební neschopnosti. Zdá se, že chování spotřebitelů se významně mění.

Příjemci frančízy světového gigantu v oblasti rychlého občerstvení McDonaldu jsou v hluboké depresi. "Zažíváme urputné boje s hlubokou depresí a nic se nemění. Existuje pravděpodobně 30 procent všech frančízistov v platební neschopnosti, "cituje Business Insider provozovatelů McDonaldu.
 
Provozovatelé řetězce zvlášť ostře kritizují postup vedení korporace a zavedení "All-Day Breakfast", který je v současné době pouze v USA. Ve více než 14.000 amerických restauracích si zákazníci McDonaldu mohou objednat snídaně 24 hodin denně. Na rozdíl od hamburgerů nebo hranolek je produkce snídaně drahá, zatímco výnosy z snídaňového menu jsou nízké. Masivní kritika padá na bedra generálního ředitele skupiny Steva EASTERBROOK, který do funkce nastoupil v březnu. Frančízisti ho obviňují z "nedostatečného vedení". "Procházíme od jedné neúspěšné iniciativy k druhé," řekl jeden z příjemců frančízy.
 
Ve druhém čtvrtletí se zisk řetězce rychlého občerstvení meziročně snížil o 13 procent na 1,2 miliardy dolarů. Obrat se snížil o deset procent na 6,5 ​​miliardy dolarů. Do hry se zapojil i silný dolar, který snižuje příjmy ze zahraničí v přepočtu na americkou měnu.
 
"Výsledky jsou zklamáním," přiznal generální ředitel společnosti Steve Easterbrook. Generální ředitel předložil plán restrukturalizace v květnu, která by měla přinést obrat, ale zatím jen způsobila náklady. McDonald bojuje téměř po celém světě s klesajícím prodejem. Gigant rychlého občerstvení bojuje zejména na domácím trhu v USA a Asii, kde se naplno projevily důsledky skandálu kontaminovaného masa.
 
Zdroj: Hlavnespravy.sk

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode