Lev „pukolovný“

25.06.2018 08:47

Jako bych se ocitnul v tom vojenském táboře z Knih džunglí Rudyarda Kiplinga, tenkrát v Indii pod noční oblohou, když tam husarský kůň, mezek a vůl tedy tahači děl nadávali na nějakého nespolehlivého „dvojocasníka“. No u nás máme dvojocasníků přespříliš, do státního znaku se nám samovolně zreprodukoval, když heraldik si nevěděl rady se čtvrtým polem. No tehdy ještě nemohl vědět, jak moc by se tam hodil tunel. Kiplingovi hrdinové měli problém s indickým slonem, my se zvířetem pocházejícím z Afriky, navíc zmutovaného do dvojocasé formy zhusta parkovaným např. U památných stromů a rezervací na Moravě, kde vytlačil domorodou orlici.

Včil k meritu věci, kakže naši „pukmachři“ tedy hokujisté se po „kopálistickém“ vzoru rozhodli odstranit ze svého znaku znak republiky a nahradit jej cizorodou zmutovanou kočkovitou šelmou se zmíněným pukem v tlamě. Což ale ani jim, ana předešle jmenovaným štěstí nepřinese. Ten znak totiž lže a vpravdě jeho výsledky budou stát za „starou bačkoru“. A včil může český šovinista , s autentickýma 60% krve Praotca Čecha, prskat a zuřit. Ale jak mi říkal kamarád „kočičákům nefandím“, „s kočičáky netančím“ ani já.

Při tom je pikantní jak tento stát protestuje proti opravám těchto nelogicky umísťovaných zemských znaků Čech na území Moravy. Ale slovem se neozve, když jakási zahraniční héérečka si přímo na jevišti vlajku tohoto státu vytahuje z útrob. (člověku se hnusit musí, cio tam právě tahá z PUSSY), viz brněnské představení „Vaše násilí, naše násilí“. Co myslet o státu, který toto dopustí?? Bývalá soudkyně to navíc obhajuje, že šlo jen o rekvizitu! Hmm???

No každopádně nemožu nevzpomenout pamětníka, co mi zmiňoval nějaké , také nahaté, představení z let minulých. Bylo to na podzim 1989, vzápětí se zhroutil režim. Hmm????

 

 

Mor.Dis.

 

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode