Islamisté v Sýrii použili chemické zbraně

10.03.2016 13:21

Ozbrojené jednotky teroristických skupin Ahrar as Sam a Al Zebra as Samia v metropoli syrské provincii Aleppo ostřelovali městskou čtvrť sakana Šabáb granáty, které obsahovaly chemické látky. Experti předpokládají, že to byl žlutý fosfor

Syrští novináři dělali videozáznam této epizody. Vedení kurdských jednotek sebeobrany uvádí, že v následku chemického útoku islamistů museli být hospitalizováni čtyř syrských vojáků. Obyvatelé další čtvrti města Aleppo tvrdí, že ještě předtím islamisté také ostřelovali tuto městskou čtvrť granáty, které obsahovaly chemické látky.
Spojenými státy podporované jednotky syrských demokratických sil pokračují v bojích s islamisty v horách Abdel Aziz v provincii Hašek a včera osvobodili dalších 6 vesnic. Také včera 120. a 81. brigáda Syrské arabské armády spolu s dalšími provládními jednotkami obsadili část plynovodu v okolí města Mahsa. Na jihovýchodě provincie Aleppo 555. brigáda 4. mechanizované divize Syrské arabské armády spolu s nacionálním silami obrany a brigádou Al Kuds včera večer osvobodila několik vesnic a postupuje dále.
Eugen Rusnák
 
Video si můžete prohlédnout zde:
 
Zdroj:Hlavnespravy.sk

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode