Hrozba hvězd sci-fi román na pokračování

25.11.2017 14:18

Na Zlatnickém nábřeží
 
V městě nad Seinou začínal slunný srpnový den, slunce již vysvitlo na Montmartre a ozařovalo střechy monumentální katedrály Saint-Cracker, přičemž se hranice osvitu zvolna posouvala dolů, jak světlo pomalu vítězilo nad stínem. Na Zlatnickém nábřeží byl ale dosud stín. Z řady podélně parkujících vozů, se jeden snažil vyjet, svým tvarem i rozměry připomínal malého Citroena z 60. let dvacátého století, přezdívaného "Kačena". I tak však měl před sebou i vzadu tak málo místa, že nemohl vyjet dopředu ani vycouvat, ale to nijak nevadilo. Řidič prostě vysunul z podvozku čtyři kolečka, na nichž se stroj zvedl a vyjel bokem do ulice. Řidič se pokoušel zamávat na kolegu přicházejícího do zaměstnání, ten byl ale příliš zabrán do sebe, aby si jej všiml.
Inspektor Jacques Delmond to ráno své okolí opravdu příliš nevnímal. Měl dost jiných myšlenek. Včera se s ním krátkou textovou zprávou na telefon rozešla přítelkyně. Nepřikládal tomu vztahu velkou perspektivu, ale přece jen to cítil. Byla to jeho chyba, že zmeškal schůzku, ale případ z Provance jej tak zaujal, že ztratil přehled o čase. V náhradní paměti objevil korespondenci od profesora Gerarda, nedávno zesnulého, po vytištění prvního
článku z avizované řady, která slibovala převratné objevy ohledně mimozemšťanů, v souvislosti s opuštěnou špionážní družicí umístěnou v pásmu asteroidů. Bohužel již ji nenapsal, v pozůstalosti se nic nenašlo. Nebo že by vše bylo zde. Inspektor měl nutkání požádat o přezkoumání příčiny smrti, nic- méně to neudělal. Věděl, že existují prostředky umožňující dokonalou vraždu, které nelze odhalit, a pokud si nikdo ničeho nevšiml při první pitvě. Jistě mohla být poněkud nedbalá, také to mohla být přirozená smrt,..
Druhá stopa vedla do Španělska. Oběti totiž kolega novinář poslal článek o podivném objevu v korálových útesech v Tichomoří. Rád by s ním býval mluvil, bohužel se dosud nevrátil z dovolené, na niž odcestoval s přáteli, jeho telefonní číslo bylo hluché. Nezbylo, než čekat. A to ještě netušil, za jakých okolností po událostech v Madridu se setká s jeho přáteli.
 
 
 
 

 

Antonín Růžička

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode