CO DNES PŘINÁŠÍ ČEŠSTVÍ MORAVĚ ?

23.10.2016 19:35

 KDYSI V MINULOSTI TO BYL PŘEDPOKLAD PRO SPOLEČNÉ ODOLÁNÍ NĚMCŮM.
ALE ZÁROVEŇ JSME BYLI NEPOZOROVANĚ OVLÁDNUTI Z
ČECH !
- - -
Osobně si myslím, že DNES nám to přináší jen ztráty. Stále, den co den. A právě proto, že je to stále a dlouhodobě, lidé to už nevnímají.
Občas je namíchne, že se v celostátní televizi mluví jen o Čechách, jakoby se Morava i s naším Slezskem, i se svými 4 miliony obyvatel snad propadly do Macochy.

 A to je vše.


Obyvatelé Moravy se, až na výjimky, nebrání. Někdy se aktivitám moravských patriotů i diví.
A někteří i díky letité propagandě a běžnému životu, kde se podařilo Čechům postupně téměř vše moravské nahradit českým a lidé si i na to zvykli A TU NEPATŘIČNOST SI NEUVĚDOMUJÍ - jsou dokonce i proti !


Jsou tak sami proti sobě i svým zájmům. Životním, ekonomickým, kulturním, národním. Už si neumějí vážit sami sebe, naší moravské historie, předků, kteří kvůli uhájení práv Moravy přinášeli staletí a staletí oběti ve válkách a bojích, ale také její svobodě věnovali obrovské úsilí během svých životů. Neumějí si vážit naší moravské kultury jako celku. Nemají už přirozenou moravskou hrdost, přirozenou lásku ke své moravské rodné zemi a vlasti.
Byla jim místo toho vnucena jako náhrada láska k celému státu.


Ale pro moravské patrioty je těžké milovat Českou republiku. My, co se o to zajímáme, víme co se stalo a co se děje s Moravou,
Je těžké milovat něco, co se pro nás stalo symbolem útlaku naší naší rodné země a vlasti Moravy a našeho moravského národa.
 
VBJ.

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode