Baletní studio spojuje profesionály s mladými nadějemi

21.11.2017 19:17

 Potkali se v Baletním studiu při Moravském divadle v Olomouci. On, baletní mistr a pedagog, který ztvárnil desítky rolí a procestoval celý svět. A ona, pětiletá dívenka z umělecky založené rodiny. Byl z toho okamžitě úspěch a vítězství v soutěži Baletní mládí Praha.

Triumf v pražské soutěži korunoval krátkou spolupráci Vadima Tsepeleva a Klaudie Zavřelové. Porota ocenila její roli Amorka z baletu Don Quijote.

Klaudie Zavřelová se za svými úspěchy vydala už ve třech letech. Na první soutěže ji připravovali pedagogové Baletního studia Sylva Pospíšilová a Lukáš Cenek, kteří sami září v „dospělém baletu“ olomouckého divadla. Vadim Tsepelev jí pak umožnil dosavadní dřinu zúročit v bezchybném projevu.

Klaudii na její cestě za úspěchem fandí celá rodina. Její starší sestra Viktorie si prošla podobnou cestou již před několika lety a v současné době zdokonaluje své baletní umění v brněnské konzervatoři. „Viktorie nám podobně jako několik dalších děvčat dělá velkou radost. Roste z ní profesionální baletka, která bude mít šanci uplatnit se v některém z českých divadel,“ říká ředitelka Baletního studia Jitka Weiermüllerová

Vadim Tsepelev pocházející z Ruska má za sebou desítky rolí na prknech Moravského divadla v Olomouci. V poslední době přidal ke své herecké kariéře také pedagogickou práci. Jeho novým působištěm se stalo Baletní studio při Moravském divadle.

Baletní studio založili v roce 2003 Robert Balogh a Jitka Weiermüllerová podporovaní tehdejším ředitelem divadla Václavem Kožušníkem a šéfem baletu Jiřím Sekaninou. V současné době Balogh profesionální olomoucký balet vede a zároveň připravuje všechna představení Baletního studia. Profesionální tanečníci a děti z Baletního studia se potkávají také na pódiu, a to jak v představeních Moravského divadla, kde děti dostávají šanci účinkovat, tak ve vystoupeních Baletního studia, kde naopak hostují sólisté „velkého baletu“.

MDO.

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode